Συνέχιση απασχόλησης πέντε μακροχρόνια άνεργων στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

Τη συνέχιση της απασχόλησης για 12 ακόμα μήνες πέντε ατόμων, από το πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση, πρόθεση είναι η συνέχιση της απασχόλησης για το σύνολο των εργαζοµένων για την κάλυψη των αναγκών των δοµών που είναι τεράστιες.
Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ έστειλε επιστολή στον ΟΑΕΔ με την οποία ζητά την απασχόληση 17 εργαζομένων για ένα έτος, αλλά είχε προφορική ενημέρωση ότι το αίτημα δεν είναι εφικτό και με δεδομένο ότι οι συμβάσεις των απασχολούμενων λήγουν στις 21 Ιανουαρίου και μετά από συνεννόηση με τους προϊσταμένους των τμημάτων προτάθηκε η συνέχιση της απασχόλησης των πέντε ατόμων που απασχολούνται σήμερα στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.
Στα πλαίσιο του προγράµµατος του ΟΑΕ∆ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων , φορέων και οργανισµών του δηµόσιου τοµέα και Επιχειρήσεων της τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθµού (∆ήµων και Περιφερειών) του Ν. 3852/2010 που ασκούν τακτική οικονοµική δραστηριότητα για την απασχόληση 10.000 µακροχρόνιων ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών», η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εγκρίνει τη συνέχιση απασχόλησης για δώδεκα µήνες ενός κεραμίστα που απασχολείται στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και καλύπτει μεγάλο αριθμό παιδιών. Επίσης δύο συντηρητών κτιρίων που απασχολούνται στη συντήρηση των κτιρίων δομών της Επιχείρησης, για τη κάλυψη των προβληµάτων που παρουσιάζονται στις κτηριακές εγκαταστάσεις, μιας υπαλλήλου γραφείου που απασχολείται τώρα στο ∆ΙΕΚ και θα καλύπτει επιπλέον ανάγκες της επιχείρησης και μιας εργαζόµενης, ειδικότητας νοσοκόμου, που απασχολείται στο πρόγραµµα Βοήθεια στο σπίτι για την κάλυψη των αυξηµένων αναγκών των επωφελούµενων του προγράµµατος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.