Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων», κάλεσμα σε γονείς για συμμετοχή

Από προηγούμενη ομιλία στην Ακαδημία
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, η πέμπτη συνάντηση, με θέμα: «Η προεφηβεία, η εφηβεία και οι ανησυχίες της»

Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας αποφάσισε τη συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων».
Για το σχολικό έτος 2019-20 διεξάγεται για δεύτερη φορά στον Βόλο η «Σχολή Γονέων Βόλου». Η «Σχολή Γονέων Βόλου» καθώς και οι άλλες Σχολές Γονέων, στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA και την «Μαγνήτων Κιβωτό για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, καθώς και της διεύθυνσης και του προσωπικού του πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο.
Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στο Βόλο έχει ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης Περιφερειακός Συντονιστής Εκπαίδευσης (ΠΕ86) και ο Αντώνης Πλαγεράς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Την Τετάρτη, η νέα συνάντηση
Η πέμπτη μηνιαία συνάντηση, θα γίνει την Τετάρτη 19/2/2020 και ώρα 16:00 – 18.00, με θέμα «Η προεφηβεία, η εφηβεία και οι ανησυχίες της», με εισηγήτρια την κα Μαρίζα Χατζησταματίου Διδάκτωρ Ψυχολογίας.
Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας και της εκπαίδευσης. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 μηνιαίες συναντήσεις, μια Τετάρτη κάθε μήνα, ώρα 16:00 – 18:00, στην αίθουσα του Μουσείου Τσαλαπάτα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την διεύθυνση και το προσωπικό του πολιτιστικού ιδρύματος της τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο, για την συνεργασία και την υποστήριξη, κατά την υλοποίηση των δράσεων. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη συνάντηση, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aplageras@gmail.com . Η συμμετοχή όσων ακόμη επιθυμούν, είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει και την ημέρα της εκδήλωσης.
ΧΩΡΟΣ: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Διεύθυνση: Νότια Πύλη, 38334, Βόλος.