Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» 41χρονου Έλληνα της Γερμανίας που φυλακίστηκε στην Αυστρία

Αποφυλακίστηκε, αλλά δεν φεύγει αν δεν πληρώσει 18.000 €

Τέλος δεν έχει η «Οδύσσεια» για έναν 41χρονο Έλληνα, κάτοικο Γερμανίας, που είχε καταδικαστεί στον Βόλο, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα, συνελήφθη, έμεινε σε φυλακή της Αυστρίας για 1,5 μήνα και τώρα που αποφυλακίστηκε, δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γερμανία, αν δεν πληρώσει ποσό 18.000 € που είναι η μετατροπή της ποινής του. Ευτυχώς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έδωσε λύση, παρατείνοντας την προθεσμία καταβολής των χρημάτων κατά τρεις μήνες.

Ο άνδρας, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το 2015, για απάτη σε φυλάκιση 30 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 € την ημέρα και εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αποτέλεσμα όταν ταξίδεψε στην Αυστρία, για επαγγελματικό σκοπό στις 20 Μαρτίου, να συλληφθεί και να φυλακιστεί, διότι, λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να γίνει μεταγωγή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο καταδικασθείς αποφυλακίστηκε μόλις πριν 15 μέρες, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γερμανία όπου ζει με την οικογένειά του και εργάζεται, διότι του απαγορεύεται να απομακρυνθεί από την Αυστρία μέχρι να καταβάλει την μετατραπείσα ποινή, με αποτέλεσμα να είναι σε κατάσταση απελπισίας και μακριά από την οικογένεια και τα παιδιά του, το ένα από τα οποία έχει αναπηρία σε ποσοστό 80%.

Ο 41χρονος φυγόποινος, είχε πάρει δεκαπενθήμερη προθεσμία για να καταβάλει τα χρήματα, όμως στο διάστημα αυτό δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το προβλεπόμενο ποσό που ανέρχεται στις 18.000 €.
Δόθηκε παράταση προθεσμίας
Χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου συζητήθηκε νέα αίτηση που κατέθεσε ο συνήγορός του, για παράταση κατά τρεις μήνες της προθεσμίας για την καταβολή της ποινής και το αίτημά του έγινε αποδεκτό, από το Δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του, προσκόμισε στο δικαστήριο δύο τραπεζικές επιταγές με τα χρήματα που αντιστοιχούν στο μισό της ποινής σε ένδειξη της πρόθεσής του να αποπληρώσει το σύνολο της ποινής, ενώ απ΄την οφειλή θα αφαιρεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις μέρες της κράτησής του.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο νόμος δεν προέβλεπε δοσοποίηση της ποινής, με αποτέλεσμα ο φυγόποινος να κινδυνεύει με νέα σύλληψή του για εκτέλεση της ποινής μέχρι να τακτοποιήσει τη δικαστική εκκρεμότητα.
Η έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του 41χρονου έγινε το 2019 μετά την κοινοποίηση των εγγράφων της υπόθεσής του στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.