Συνεχίζονται οι αποχές των δικηγόρων του Βόλου- Τι αποφάσισε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου 2024, έχοντας υπόψη την από 23-02-2024 Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε:

1) κατά πλειοψηφία την στοχευμένη αποχή των Μελών του ΔΣΒ (από 27.02.2024 έως 01.03.2024) από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

2- ομόφωνα την στοχευμένη αποχή των Μελών του ΔΣΒ (από 27.02.2024 έως 31.03.2024) από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων (funds).

Ως πλαίσιο αποχής ισχύουν τα ακόλουθα:

Άδειες θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο:

  • -Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών.
  • -Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό.
  • -Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.
  • – Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.
  • -Σε αυτόφωρα και συνοδείες.

  Ως προς τις Αναβολές:

  • Για την διευκόλυνση των συναδέλφων επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο της αποχής πρέπει να εφαρμόζεται είτε υφίσταται υποχρέωση έκδοσης γραμματίου προείσπραξης εισφορών είτε υπάρχει απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 61 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.