Συνεχίζονται έρευνες σε όλα τα μέτωπα για την κλοπή … «μαμούθ» στον Βόλο

Δεν προκύπτουν προς στιγμήν στοιχεία που οδηγούν στην ταυτότητα των δραστών

Συνεχίζει τις έρευνες σε όλα τα μέτωπα η Αστυνομία, για την κλοπή «μαμούθ» όπως χαρακτηρίστηκε αρχικά, από το σπίτι του 92χρονου Γιώργου Δεληγεώργη, αδελφού του Νικόλα, προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Δεληγεώργη, από το διαμέρισμα της παραλίας του Βόλου, ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και ενώ τα δύο αδέλφια απουσίαζαν στην Αθήνα.
Η λεία της κλοπής, που απασχόλησε πανελλαδικά τα ΜΜΕ ήταν 1,3 εκ. Ευρώ και 900 χρυσές λίρες (σύμφωνα με τα αρχικώς λεχθέντα του Γ. Δεληγεώργη) και από τις μέχρι τώρα έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν προκύπτουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών που έδρασαν μεθοδικά και επαγγελματικά.
Ο 92χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία, αρχικά ότι του είχαν κλέψει 1,3 εκ. Ευρώ και 400 χρυσές λίρες, αλλά στη συνέχεια, φέρεται να ανασκεύασε όσα είπε αρχικά και έκανε λόγο για 900 λίρες, που είχε κρυμμένα στα κομοδίνα του υπνοδωματίου του. Τα χρήματα δήλωσε ότι τα είχε κληρονομήσει από τον αποθανόντα αδελφό του, Στέργιο Δεληγεώργη και τα κρατούσε στο σπίτι από το 2014.
Οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα που διαμένουν τα δύο αδέλφια, αφού παραβίασαν με λοστό την κεντρική είσοδο, χωρίς να καταλάβει κανένας ένοικος της πολυκατοικίας το παραμικρό, ενώ έσπασαν την κλειδαριά του υπνοδωματίου του 92χρονου, όπου βγήκαν τα χρήματα στα κομοδίνα τα οποία και έκλεψαν.
Σημειώνεται ότι ο Νικόλας Δεληγεώργης, αδελφός του παθόντα, σε μετέπειτα δηλώσεις του, υποστήριξε ότι τα χρήματα που έκλεψαν οι δράστες από το υπνοδωμάτιο του αδελφού του, ήταν 50.000 Ευρώ και όχι 1,3 εκ. ευρώ!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν γάντια κατά την κλοπή ώστε να μην αφήσουν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ φέρονται να είχαν καλυμμένα και τα πρόσωπά τους ώστε να μη φαίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ενώ διέρρηξαν μόνο το συγκεκριμένο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.