Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Συγκέντρωση έκαναν σήμερα το πρωί στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων περιφέρειας Πρωτοδικείο Βόλου που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με δίωρη διακοπή εργασιών καθημερινά και αυτή την εβδομάδα. Αύριο Τρίτη ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, οι δικαστικοί υπάλληλοι, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μέχρι το υπουργείο να δεσμευτεί για την υλοποίηση των υποσχέσεων.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ζητούν οικονομική αναβάθμιση, κυρίως με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα μέσω των προκηρύξεων 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/2017, στελέχωση της Διεύθυνσης Λειτουργίας Δικαστικών Υπηρεσιών.

Ακόμη διεκδικούν αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων καθαριότητας, επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των Ποινικών Δικαστηρίων, μηχανοργάνωση – /μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κλπ. και επιδοτούμενα σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας τους και τις νέες εφαρμογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.