Συνεργασία Νοσοκομείου – ΤΕΕ για ενέργεια και αξιοποίηση ακινήτων

Επί τάπητος η μείωση κόστους ενέργειας και τα κληροδοτήματα

Το θέμα της μείωσης των εξόδων ενέργειας και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για έσοδα απασχολεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, που ζήτησε σύσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, από την οποία ζητά συνεργασία για τα δύο αυτά ζητήματα.
Για το λόγο αυτό έγινε σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στο ΤΕΕ Μαγνησίας και η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί το επόμενος διάστημα.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός, που συνοδευόταν από τον αναπληρωτή διοικητή Χαρίλαο Αποστολίδη, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Νοσοκομείου Βόλου με τους φορείς, σήμερα έγινε μια συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου τέθηκαν σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν. «Θέλουμε τη γνώμη και την τεχνογνωσία του ΤΕΕ, γιατί η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, σημαίνει και καλύτερη περίθαλψη για όλους τους πολίτες», τόνισε ο διοικητής.
Ο κ. Δραμητινός ζήτησε τη βοήθεια του ΤΕΕ για κάποια ενεργειακά προβλήματα που έχουν ανακύψει και είναι στόχος της Διοίκησης να επιλύσει, αλλά συζήτησαν το θέμα των πολλών κληροδοτημάτων του Νοσοκομείου.

Εξοικονόμηση ενέργειας
Ο διοικητής εξήγησε ότι υπάρχει βούληση για να ξεκινήσει πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας του Νοσοκομείου «όπου γίνεται σπατάλη, ήδη τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, με εξαιρετική υψηλούς λογαριασμούς στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τρόποι εναλλακτικών μορφών ενέργειας, φωτοβολταϊκά, που είναι σε προγραμματισμό της Διοίκησης και εκεί θέλουμε την αρωγή του ΤΕΕ, για την επόμενη χρονιά».
Όπως έγινε γνωστό, το Νοσοκομείο Βόλου πληρώνει ετησίως 1.200.000 €, ποσό που η Διοίκηση έχει βάλει στόχο να μειώσει, καθώς είναι κοστοβόρο και πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.

Για τα κληροδοτήματα ο διοικητής είπε ότι είναι αρκετά, τα πιο πολλά παλιά κτίρια, οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για να αξιοποιηθούν, κάποια απ’ αυτά είναι σε κομβικά σημεία της πόλης και θα γίνει προσπάθεια με το ΤΕΕ, αν μπορέσει να μπει μια λογική αξιοποίησης και εξωραϊσμού τους, ώστε να μην είναι εστίες μόλυνσης της πόλης.
Ο κ. Δραμητινός είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αξιοποίησης των ακινήτων του ιδρύματος με ιδιωτικά κεφάλαια, τόνισε ότι υπάρχουν χρήματα για λίφτιγκ των κτιρίων, αλλά γίνεται προσπάθεια ένταξης σε κάποια προγράμματα από την ΕΕ ή από τα υπουργεία.

Προτεραιότητα στο παραλιακό ακίνητο
Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ότι με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείο έγινε η σύσκεψη για να εξεταστούν τεχνικά θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο, που είναι μια μονάδα που αφορά όλη την κοινωνία της Μαγνησίας και τους κατοίκους της.
«Το ΤΕΕ θα συνδράμει για να δοθούν έξυπνες και οικονομικές λύσεις που επιτάσσει η κρίση, ώστε το ίδρυμα να μπορέσει να διαχειριστεί οικονομικά τους πόρους του, που έχουν υποστεί περικοπή», δήλωσε η πρόεδρος.
Για τα κληροδοτήματα, ανέφερε η κ. Καπούλα, είναι ένα θέμα που το ΤΕΕ έχει δει και παλιότερα, καθώς υπήρχε συνεργασία με τον προηγούμενο διοικητή και έχει καταγραφή, ενώ πλέον περνάμε στην επόμενη φάση.
Όπως είπε, τα κληροδοτήματα αποτελούν μια ευκαιρία, ώστε το Νοσοκομείο να μπορέσει να αποκτήσει έσοδα και θα εξεταστεί με τον πιο οικονομικό τρόπο, πως θα μπορέσουν να αποκατασταθούν κάποια κτίρια και πως θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα προς όφελος της οικονομικής του λειτουργίας και αυτονομίας.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ, μετά τη σύσκεψη θα ακολουθήσει συνεργασία των δύο πλευρών με συνέπεια και ομάδα που θα συνδράμει τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Η κ. Καπούλα είπε ότι στην προηγούμενη καταγραφή, το ΤΕΕ δεν είχε κάνει προτάσεις για αξιοποίηση, διότι έλειπαν στοιχεία, συν το γεγονός του ότι δεν ήταν ξεκάθαρο τι ήθελε να κάνει το νοσοκομείο.

Αναβάθμιση παραλιακού ακινήτου
Για το ακίνητο του Νοσοκομείου, επί των οδών Αργοναυτών – Ιάσονος – Κ. Καρτάλη, που αποτελεί εστία μόλυνσης στο κέντρο του Βόλου και άσχημη πρώτη εικόνα για τους δημότες και τους επισκέπτες, η πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε ότι θα γίνει κάτι που θα αναβαθμίσει το κτίριο και θα δώσει κάποια αξία στην περιουσία.
«Έχουμε κάνει ήδη μία έρευνα για τα διαδικαστικά (τι θα μπορούσε να γίνει και τι επιτρέπεται με αυτό το κτίριο), από τη στιγμή που ο κ. διοικητής μας ενημέρωσε γι αυτή την πρόθεση», τόνισε. Η πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί για να γίνει χώρος στάθμευσης και διευκρίνισε ότι αρχικά θα γίνει εξωραϊσμός, ο τρόπος τους ποίους πρόκειται να παρουσιαστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.