Συνεργασία του Ιάσονα Αποστολάκη για τα θέματα του Πανεπιστημίου

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Ιάσονα Αποστολάκη και κλιμακίου της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Ζήση Μαμούρη και την αναπληρώτρια πρύτανη κα.Ιωάννα Λαλιώτου.
Όπως έγινε γνωστό, «η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τη συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ανάπτυξη της πόλης του Βόλου και την προοπτική συνεργασίας μεταξύ του ιδρύματος και του Δήμου. Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, με την ίδρυση νέων τμημάτων και την αύξηση του αριθμού των φοιτητών, αλλά και τη διεξαγωγή σημαντικών έργων(Κίτρινη Αποθήκη, επέκταση της Πολυτεχνικής) παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης μας, ενώ το πρόγραμμα στο χώρο της πρώην Βαμβακουργίας(αίθουσες και φοιτητικές εστίες), θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της Νέας Ιωνίας.
Η συζήτηση με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιβεβαίωσε τα ήδη γνωστά. Δυστυχώς, στις τόσο σημαντικές αποφάσεις για την πόλη μας η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ήταν απούσα, ενώ στα 4μιση χρόνια θητείας δεν επιχείρησε να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα μιας συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γεγονός που αναδεικνύει την έλλειψη αντίληψης, σχεδιασμού και βούλησης από πλευράς της.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε την ανάγκη οικοδόμησης μιας νέας σχέσης μεταξύ πανεπιστημίου και Δήμου και δεσμεύτηκε για στενότερη συνεργασία στη βάση της αξιοποίησης κτιριακών εγκαταστάσεων, της ανάδειξης της πόλης(όπως η συμμετοχή του πανεπιστημίου στον τουριστικό σχεδιασμό του Δήμου) και του κοινού σχεδιασμού και διεκδίκησης προγραμμάτων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.