Σύσκεψη για τη συγκρότηση επιτροπής κοινωνικού ελέγχου στην ΑΓΕΤ

Την Τετάρτη 9 Μαΐου το μεσημέρι στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον κ. Φάμελλο

Σύσκεψη για την διαδικασία συγκρότησης Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων (RDF) στο εργοστάσιο ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ Βόλου, συγκαλεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 13.00 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (αίθουσα 728, 7ος όροφος, Μεσογείων 119, Αθήνα).

Ο υπουργός καλεί στη σύσκεψη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πολυτεχνική Σχολή), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, το ΤΕΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τη Διοίκηση του εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου, το θέμα την διαδικασία συγκρότησης Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου από Τοπικούς Κοινωνικούς Εταίρους για την παρακολούθηση της χρήσης των εναλλακτικών καυσίμων (RDF) στο εργοστάσιο Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο. Στη σύσκεψη θα καθοριστεί το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες και το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της Επιτροπής.

«Την πρωτοβουλία συγκρότησης της επιτροπής αναλαμβάνει το ΥΠΕΝ λόγω της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την τοπική κοινωνία η άμεση και διαφανής πληροφόρηση και ο αυστηρός περιβαλλοντικός έλεγχος, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της σημαντικής καθυστέρησης αντίστοιχης τοπικής ή περιφερειακής πρωτοβουλίας», καταλήγει η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.