«Τα έχασα όλα, πίνω αλλά θα πληρώσω και θα βγω» υποστήριξε ένας 64χρονος

Καταδίκη εννέα μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Εν γνώσει του έπινε και οδηγούσε ένας 64χρονος, που καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση εννέα μηνών, ο οποίος κατέθεσε ότι τα έχασε όλα και θα πληρώσει για να μην πάει στη φυλακή…
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 64χρονο για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης και για πρόκληση κινδύνου σε ξένα πράγματα και εκτός από την καταδίκη, που είναι με αναστολή, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για έναν χρόνο.
Εντύπωση προκάλεσε πάντως τα όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του. «Έχασα σύζυγο, παιδιά, λεφτά. Πίνω. Ξέρω ότι θα με πιάσουν. Θα πληρώσω και θα βγω», τόνισε.
Ο εισαγγελέας έδρας του απάντησε ότι «αν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή δεν πληρώνεται» και πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκισης 6 μηνών για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, με χρηματική ποινή 200 € που αν δεν πληρώσει θα φυλακιστεί για 20 μέρες και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για πρόκληση κινδύνου σε ξένα πράγματα. Στη συνέχεια του ανακοίνωσε τη συνολική ποινή που είναι φυλάκιση 9 μηνών με τριετή αναστολή.
Ο 64χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, όταν προκάλεσε τροχαίο υλικών ζημιών και μετά το αλκοτέστ που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του 1,31 στην πρώτη και 1,38 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση. Ο καταδικασθείς φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Τροχαίας Βόλου με παρόμοια πράξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.