«Τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Δούρα

Από συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και πολιτικούς συνοδοιπόρους

Πάλευε για χρόνια με το “τέρας” της κατάθλιψης. Η ευαίσθητη ψυχολογία του κρυβόταν πίσω από τον δυναμικό και συμπονετικό ταυτόχρονα χαρακτήρα του, καθώς πάντα αποτελούσε στήριγμα για τους ασθενείς και την οικογένειά τους. Ο Αλέξανδρος Δούρας το βράδυ της Πέμπτης αποφάσισε να φύγει από τη ζωή, σκορπίζοντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι, πολιτικοί συνοδοιπόροι αλλά και αντίπαλοι λύγισαν στην είδηση του θανάτου του. Χθες το απόγευμα σε μια λιτή και βουβή από τον πόνο τελετή οι άνθρωποί του είπαν το “τελευταίο αντίο” μην μπορώντας να πιστέψουν ότι ο δικός τους Αλέκος, ο γιατρός, ο σύντροφος δεν θα είναι πια δίπλα τους.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έγινε γνωστό ότι ο Αλέξανδρος Δούρας, ο γνωστός σε όλους καρδιολόγος και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου έβαλε τέλος στη ζωή του. Η είδηση αυτή σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, καθώς ο Αλέξανδρος Δούρας ήταν πολύ γνωστός στον ιατρικό κόσμο σε όλη την Ελλάδα.

Σε ηλικία 61 ετών και μετά από πάλη που έδινε με την χρόνια κατάθλιψη αποφάσισε να φύγει από τη ζωή. Στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης ο γιατρός βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του από την πρώην σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε διότι δεν απαντούσε στις κλήσεις της.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πρώην σύζυγος μπήκε στο σπίτι και τον βρήκε απαγχονισμένο.
Το σοκ ήταν τεράστιο για όλους. Οι συνάδελφοί του δεν πίστευαν ότι έφυγε με αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Μπορεί ο γνωστός καρδιολόγος να έδινε μάχη με τον εαυτό του, όμως ήταν πάντα παρών. Παρών σε αγώνες, διεκδικήσεις για το καλό του Νοσοκομείου και της πόλης και παρών στους ασθενείς του και στήριγμα των οικογενειών τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία του στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο. Τα πρόσωπα συγγενών, συναδέλφων και φίλων καταρρακωμένα. Η θλίψη βαθιά. Το “τελευταίο αντίο” συνοδευόταν από πόνο …
Ο Αλέξανδρος Δούρας αφήνει πίσω του τον 24χρονο γιο και την 17χρονη κόρη του.

Επιστημονική και κοινωνική πορεία
Ο εκλιπών έγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής το 2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικό Κέντρο. Χάρη στις δικές του προσπάθειες του λειτουργεί Κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών, ενώ πρωταγωνίστησε στη δημιουργία Αιμοδυναμικού Κέντρου στο Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.