Θ. Διαμαντένιας: Η ΔΕΥΑΜΒ ρίχνει τα βάρη σε δημότες για το νερό στη Ν. Αγχίαλο

Το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜΒ αποποιείται των ευθυνών της και ρίχνει τα βάρη στους δημότες της Ν. Αγχιάλου, αναφέρει σε επερώτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας, με αφορμή την ανακοίνωση περί διακοπών υδρότησης στη Ν. Αγχίαλο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ ,λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων άρδευσης που βρίσκονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή «Μάνες – Μικροθηβών», η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα έχει υποχωρήσει δραματικά και για το λόγο αυτό θα προβαίνει σε διακοπές στην υδροδότηση σε όλη την επικράτεια του πρώην Δήμου της Νέας Αγχιάλου, αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος.

«Η ΔΕΥΑΜΒ αποποιείται των ευθυνών της και ρίχνει τα βάρη στους Δημότες. Μα εφέτος μιλά για ανεξέλεγκτη λειτουργία των ιδιωτικών γεωτρήσεων; Εφέτος που, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο τέλος Μαΐου και τον Ιούνιο, οι αρδεύσεις καθυστέρησαν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά», διερωτάται ο Θεολόγος Διαμαντένιας.

Ο σύμβουλος ερωτά τη Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες προέβη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της προκειμένου να μη φτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση, ποια νέα γεώτρηση έκανε ή αν εκπόνησε κάποια μελέτη. Τέλος, ερωτά τι ποιότητας νερό παρέχει η γεώτρηση στη θέση «Καράμπα» που τέθηκε σε επαναλειτουργία μετά από χρόνια και αναφέρει ότι ο πρώην Δήμος Νέας Αγχιάλου την είχε σε αχρηστία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε άλατα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.