Θα αναβαθμιστούν ενεργειακά φωτισμός και κοινόχρηστοι χώροι

Προτείνεται το έργο να γίνει με ΣΔΙΤ και αποπληρωμή με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης

Με εγκατάσταση λαμπτήρων LED, τηλεέλεγχο και τηλεχειρισμό, σύστημα συντήρησης μέσω υπολογιστή και έλεγχο της ενέργειας, θα αναβαθμιστεί ενεργειακά ο Δήμος Βόλου, στον ηλεκτροφωτισμό και σε κοινόχρηστους χώρους.
Το κόστος της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης ανέρχεται σε 18.320.994 €, η μελέτη προτείνεται να γίνει με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με ανοιχτό διεθνές διαγωνισμό και αποπληρωμή με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, ενώ το θέμα θα εγκριθεί στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η Ενεργειακή Αναβάθμιση στον Οδοφωτισμό του Δήμου, έχει χαρακτηριστεί ως επιτακτική ανάγκη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η προτεινόμενη τεχνική επιλογή περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των Φωτιστικών Σημείων με Φωτιστικά νέας τεχνολογίας (LED) κατά τη διάρκεια μιας περιόδου (ενός έτους) που αρχίζει το 2018 και την ανάληψη της συντήρησης του Συστήματος συνολικά (Φωτιστικά – Πίλαρς – Εγκαταστάσεις).
Ο συνολικός σχεδιασμός του Έργου, σε επίπεδο Τεχνικής Ωριμότητας, βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και οι απαιτούμενες εργασίες (μετρήσεις κατανάλωσης, καταμέτρηση των φωτιστικών, κλπ) έχουν συνταχθεί.

Η αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) στο Δήμο Βόλου, σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας θα επιτευχθεί με:
• Την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας, όπου αυτό απαιτηθεί ,στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου.
• Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας», τουλάχιστον σε επίπεδο κόμβου (pillar), στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
• Σύστημα προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).
• Αξιοποίηση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας.
Κρίνεται ότι μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τεχνικούς και διοικητικούς κινδύνους, καθώς υφίστανται οι σχετικές μετρήσεις – καταγραφές και δεν προκύπτει ασάφεια στον υπολογισμό του προϋπολογισμού.

Το προτεινόμενο σενάριο είναι αυτό της διενέργειας Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού με σύμβαση παροχής υπηρεσιών πολυετούς διάρκειας και αποπληρωμή της επένδυσης με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους, όπως ισχύει σήμερα για δύο υποέργα:
-Παροχή υπηρεσιών «ενεργειακή αναβάθμιση-αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων, με εξοικονόμηση ενέργειας στο δήμο Βόλου 14.414.995,74 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%
-Παροχής υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του Δήμου στο έργο: αυτοματοποίηση συστημάτων ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στο δήμου Βόλου 360.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.