«Θα είμαι τα μάτια της γης»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 (ώρα 10:30), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θα είμαι τα μάτια της γης», για σχολικές ομάδες Δ´-ΣΤ´ Δημοτικού, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, οι μικροί φίλοι θα γίνουν για λίγο «τα μάτια της γης» και θα γνωρίσουν οικολογικά μοντέλα συμπεριφοράς ώστε να συμβάλουν στη λύση του περιβαλλοντικού προβλήματος. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι, θα συζητήσουν για «περιβαλλοντικούς κανόνες» και για την υιοθέτηση ενός μοντέλου ζωής το οποίο λειτουργεί ως αντίβαρο στην κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, θα αναζητήσουν τρόπους για να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά τους, μέσω της ανακύκλωσης, της επανάχρησης και της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.