Θα παρασταθεί ο Δήμος Βόλου στη δίκη κατά των δύο μελών της Κίνησης για το Νερό

Έκτακτη συνεδρίαση, δια περιφοράς της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε σήμερα, προκειμένου να αποφασιστεί η παράσταση του Δήμου στη δίκη κατά δύο μελών της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής ενέκριναν κατά πλειοψηφία την παράσταση του Δήμου Βόλου προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά των δύο κατηγορούμενων στην ποινική δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου της 29/10/2021.

Όπως αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα «στο Δημαρχείο του Βόλου, στις 13-2-2017 και ώρα 17.30 και οι δύο κατηγορούμενοι Αριστείδης Φραγκουδάκης και Θωμάς Κλημόπουλος, από κοινού ενεργούντες με έτερους άγνωστους δράστες ως ομάδα διαμαρτυρομένων για τη διαχείριση πόσιμου ύδατος, με περισσότερες από μία πράξεις τέλεσαν πλείονα του ενός εγκλήματα τα οποία τιμωρούνται από το νόμο με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές και ειδικότερα:
Εισήλθαν παράνομα σε δημοτική υπηρεσία ήτοι σε αίθουσα συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου και παρέμειναν παρά τη θέληση του δικαιούχου προκαλώντας διατάραξη στην ως άνω υπηρεσία. Συγκεκριμένα στον προαναφερόμενο τόπο και χρόνο εισήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου και παρέμειναν χωρίς την έγκριση του Προέδρου της Γεωργίου Μουλά, με θορύβους, οχλήσεις και διαπληκτισμούς αναρτώντας πανό, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν διακοπή και διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης του ως άνω Δημοτικού Συμβουλίου».

Οι δύο κατηγορούμενοι εκτός από το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού, κατηγορούνται και για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού και η Νομική Υπηρεσία γνωμοδοτεί ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να παραστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, κατά την δικάσιμο της 29ης/10/2021 ή σε οιαδήποτε μετ’ αναβολή δικάσιμο, για την υποστήριξη της κατηγορίας.

Τέλος, η επιτροπή ενέκρινε τη μετακίνηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βόλου Στυλ. Διαμαντίδη στις 29-10-2021 από τον Βόλο στην Αθήνα για τις συναντήσεις του με αρμόδια στελέχη στο ΥΠΕΣ, στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» Ιάσων Αποστολάκης ψήφισε αρνητικά στο πρώτο θέμα, υποστηρίζοντας ότι δείχνει τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
Να θυμίσουμε πως πολίτες είχαν έρθει διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του Βιολογικού. Η δημοτική αρχή μόνιμα στις συνεδριάσεις παραδίδει μαθήματα χυδαιότητας. Οι πολίτες δεν έχουν έστω το δικαίωμα να πουν την άποψη τους κόσμια; Στο παρελθόν με άλλες δημοτικές αρχές υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για διάφορα θέματα, αλλά δεν κινήθηκε δημοτική αρχή εναντίον πολιτών. Τώρα μόνο απειλές και μηνύσεις», επισημαίνει.
Για το δεύτερο θέμα η παράταξη της β’ ελάσσονος μειοψηφίας ψήφισε λευκό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.