Θανάσης Λιούπης: Καμία χαλαρότητα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Στόχος η ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Στις επερχόμενος εκλογές της 25ης Ιουνίου αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Λιούπης, ο οποίος στις εκλογές της 21ης Μαΐου έλαβε την τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας και ευελπιστεί ότι με ισχυρό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος, θα καταφέρει να εκλεγεί ξανά βουλευτής καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με τον κ. Λιούπη, οι εκλογές της 21ης Μαΐου έβγαλαν ένα ισχυρό αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες επιδοκίμασαν την πολιτική της και το πρόγραμμα που έχει για το μέλλον. Από σήμερα ξεκινάει μια νέα προσπάθεια, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
«Εμείς ξεκινάμε πόρτα – πόρτα να ενημερώσουμε πάλι τον Ελληνικό λαό, πόσο δεν λαμβάνεται υπόψη το πολύ καλό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Είναι εκλογές από την αρχή και όχι συνέχεια των προηγούμενων και στόχος μας είναι οι πολίτες να ψηφίσουν ξανά», επισήμανε ο κ. Λιούπης.
Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει χαλαρότητα σ’ αυτή την ψηφοφορία για να αποφασίσουν για νέα κυβέρνηση και η μόνη κυβερνητική πρόταση που υπάρχει είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο γιατρός είπε ότι στο πλαίσιο τα προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός θα πάει ξανά σε κάθε περιφέρεια της χώρας, θα επισκεφθεί μέρη που ίσως δεν πήγε την προηγούμενη φορά, για να μπορέσει να περάσει το μήνυμα αυτής της νέας διακυβέρνησης, ενώ είπε ότι είναι άγνωστο αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεφθεί ξανά την Μαγνησία.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κατατεθειμένο πριν τις προηγούμενες εκλογές, είναι επαρκώς κοστολογημένο, αναφέρεται με ημερομηνίες που θα γίνει το κάθε τι και πόσο κοστίζει. «Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουμε αυτή τη φορά πιο καλά στους πολίτες. Είδαμε ότι οι πολίτες καταδίκασαν τις επιθετικές, τοξικές λογικές και το αφήγημα περί κατεστραμμένης χώρας και από την λογική της αντιπολίτευσης αι αυτοί θα μπορέσουν να μιλήσουν αυτή τη φορά με προγραμματικό λόγο, αλλά με άλλους στόχους, όχι συγκυβερνησιμότητας, που δεν ενδιαφέρουν τόσο πολύ τον Ελληνικό λαό, όσο ενδιαφέρει η πρόταση κυβερνησιμότητας», επισήμανε ο κ. Λιούπης.
Για τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη τόνισε ότι απέκτησε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με την ΝΔ, ακόμη κι αν έχει 149 έδρες στη νέα Βουλή που θα προκύψει, ενώ τόνισε ότι μεγάλο θέμα αποτελεί το γεγονός ότι κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με τον άλλον, πρόσθεσε ότι οι συνεργασία προϋποθέτει παζάρια και οι αποφάσεις που θα παίρνονται δεν θα είναι άμεσες κι εμείς έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή μιας κυβέρνησης που θα είναι γρήγορη και αποτελεσματική, μα όραμα για την Ελλάδα, όπως η ΝΔ, για να ανακάμψει η χώρα και να φτάσει προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο και τρίτης εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Λιούπης είπε ότι γι’ αυτό θα γίνει ενημέρωση των πολιτών πόρτα – πόρτα, γιατί αν μπούμε σε τέτοια δυσάρεστη κατάσταση να κάνουμε επαναλαμβανόμενες εκλογές, σε ένα τόσο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, πρέπει γρήγορα να έχουμε μια πρόταση κυβερνησιμότητας και μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να βάλει στο δρόμο όλα τα προβλήματα του Ελληνικού λαού, για να δώσει λύσεις και από την άλλη μεριά να μπορεί να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόσο από την πλευρά της Τουρκίας, όσο και από την πλευρά του Κοσσόβου, όπου το περιβάλλον είναι ρευστό.

Για το θέμα εμπλοκής της Εκκλησίας, μετά από την προσπάθεια κάποιων να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις, με το πολιτικό κόμμα «Νίκη», ο κ. Λιούπης, είπε ότι η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου ήταν ξεκάθαρη και οργισμένη και δεν πρέπει η Εκκλησία να ανακατεύεται με τα πολιτικά κόμματα. Αναφορικά με το κόμμα Νίκη είπε ότι δεν το γνώριζε, στις εκλογές το έμαθε και τον εξέπληξε το ποσοστό που έλαβε και είναι κοντά στην είσοδό του στη Βουλή.
Ο κ. Λιούπης εκτίμησε ότι τώρα που το γνωρίζουν, η Εκκλησία θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που δεν ταιριάζουν με την Εκκλησία μας.

Για τα τρία κόμματα που βρίσκονται στο κατώφλι της Βουλής Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, ΜέΡΑ 25, ο κ. Λιούπης τόνισε ότι αν πουν στη Βουλή, το όριο της αυτοδυναμίας για την ΝΔ πηγαίνει ακόμη πιο ψηλά, κάτι που φοβίζει τον Ελληνικό λαό, ο οποίος θέλει κυβερνησιμότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.