«Θέλουμε να ζήσουμε, όχι στην καύση των σκουπιδιών» φώναξαν οι Βολιώτες (βίντεο)

SOS εξέπεμψαν για ακόμη μια φορά οι Βολιώτες, βγαίνοντας στο δρόμο και βροντοφωνάζοντας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, κατά της δημιουργίας εργοστασίου σκουπιδιών από το δήμο Βόλου, αλλά και εναντίον της μονάδας υγροποιημένου αερίου που συζητείται να γίνει στο λιμάνι της πόλης. H συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα και μουσική, στέλνοντας το μήνυμα πως ο Βόλος δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών, καταγγέλλοντας τόσο την δημοτική αρχή Μπέου, όσο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Χαρακτηριστική η φιγούρα που κατασκευάστηκε και αναπαριστά τον «Χάρο», που περπάτησε στους κεντρικές οδούς του Βόλου, δίνοντας με τη σειρά του ένα ηχηρό μήνυμα.


Η δράση αποτελεί εκδήλωση του περιβαλλοντικού διημέρου που πραγματοποιεί η οργάνωση Support Earth στον Βόλο στις 21 και 22 Μαΐου.
Με σύνθημα «Φτιάχνουμε Ατμόσφαιρα» θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.
Σήμερα, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο θεατράκι του Αναύρου, ενώ στις 19:00 θα λάβουν χώρα δρώμενα για παιδιά και μεγάλους στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο. Την Κυριακή στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία, στις 12:00 συζήτηση με τη συνέλευση «Σταγιάτες- Ελεύθερα Νερά» και τον Γιάννη Μάγγο και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα, stand up comedy παράσταση και γλέντι στην πλατεία των Σταγιατών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.