Θερμοκάμερες , αντισηπτικά, άδειες και αύξηση δρομολογίων για τη μεταφορά των εργαζομένων

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται σε εργοστάσια για τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Το ΕΚΒ είναι κοντά στους εργαζόμενους, όπως τόνισε ο Γ.Γ. Δημήτρης Βασιλείου, στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, συμπληρώνοντας ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν λάβει μέτρα για να προστατευθούν όλοι από την πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο σημείωσε, ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εμφανιστεί και κακές πρακτικές.
«Στην βιομηχανική περιοχή και σε άλλους χώρους έχουν ληφθεί μέτρα. Κάποια εργοστάσια έχουν εγκαταστήσει θερμοκάμερες, για να μετρούν τη θερμοκρασία συναδέλφων με αποτέλεσμα αν υπάρχουν τυχόν κρούσματα ή ίωση να ελέγχονται και να προστατεύονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις σημείωσε ο κ. Βασιλείου, ενώ τόνισε ότι το ΕΚΒ έχει ζητήσει να μπουν αντισηπτικά σε όλους τους χώρους εργασίας, γιατί ο καθένας που δουλεύει εκεί δεν ξέρει τι θα συμβεί, και άλλα μέτρα ασφαλείας όπως γάντια και μάσκες.

«Να μην υπάρχει πανικός, παίρνονται μέτρα» τονίζει ο Γ.Γ. του ΕΚΒ, Δ. Βασιλείου

«Βλέπουμε όλες τις επιχειρήσεις να έχουν προσαρμοστεί. Εμείς οφείλουμε να υπακούσουμε τους επιστήμονες. Εφαρμόζεται και το μέτρο της αδείας και υπάρχει και αύξηση των δρομολογίων για τη μεταφορά των εργαζομένων. Αν και στη συνάθροιση οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι. Καλό θα ήταν να δώσουν οι επιχειρήσεις χρήματα για την ατομική μεταφορά, όπως γίνεται στο τσιμεντάδικο» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που προσπαθούν
να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους

Για τα κακώς κείμενα που έχουν καταγραφεί, ο Γ.Γ. του ΕΚΒ ανέφερε ότι: «Εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση, ενώ έχουν εξαγγελθεί μέτρα, υπάρχουν επιχειρήσεις που επιχειρούν να κάνουν πράγματα εκτός πραγματικότητας. Έχουμε ενημέρωση από συναδέλφους μας σε μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν οι εργοδότες με πολλούς… τρόπους να τους ρίξουνε. Τα μέτρα είναι ξεκάθαρα και εμείς είμαστε εδώ για να συμβουλεύσουμε τους εργαζόμενους. Επίσης υπάρχει και η Επιθεώρηση Εργασίας. Μέχρι στιγμής σε δύο περιπτώσεις, η συμβολή της Επιθεώρησης Εργασίας έδωσε λύσεις».

Παράλληλα και η διοίκηση του ΕΚΒ ήταν σε αναμονή των εξαγγελιών νέων μέτρων, με τον κο Βασιλείου να σημειώνει, ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί πανικός για το αν θα χαθούν κάποια χρήματα. «Περιμένουμε τα μέτρα και διάβασα ότι θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός ένα οικονομικό βοήθημα της τάξης των 400 ευρώ για κάποιες κατηγορίες συναδέλφων. Χρήματα δεν πρόκειται να χάσει κανένας. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά ούτε και οι επιχειρήσεις. Αν παλέψουμε όπως πρέπει, χωρίς πανικό αυτά τα προβλήματα θα λυθούν. Εμείς είμαστε εδώ και ο πανικός είναι ο κακός σύμβουλος σ’ αυτήν την διαδικασία. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να δούμε τα πράγματα από τη σωστή οπτική γωνία. Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν ώστε να απομονώσουμε αυτό που υπάρχει» σχολίασε σχετικά.
Τέλος, ο κ. Βασιλείου καυτηρίασε και την… αδιαφορία ορισμένων. «Δεν πρέπει να υπάρχουν παραδείγματα όπως έγινε με κάποιους συναδέλφους μας που μετέβησαν στην Τουρκία. Όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά αυτά που μας λένε. Οι εργαζόμενοι είναι το Α και το Ω σ’ αυτήν τη διαδικασία» τόνισε επίσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.