Τη Δημοτική Αρχή Βόλου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Λόγω άρνησης να δώσει όσα δικαιούται οι εργαζόμενοι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που διαδραματιστήκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Εργαζμένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας θεωρεί χρέος του να διευκρινίσει, καταγγείλει και να επιμείνει στις θέσεις του ως αναφορά το θέμα που έχει προκύψει με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων καθώς και με τις ιατρικές εξετάσεις κ.λ.π. που δικαιούνται οι υπάλληλοι βάσει νόμου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, σπό τις 4-2-2021 έχουμε καταθέσει στον δήμο Βόλου (Δήμαρχο, Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών και Αντιδημάρχους) έγγραφο για τα ΜΑΠ, κ.λ.π. το οποίο ποτέ δεν απαντήθηκε.

«Κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την 16η Σεπτεμβρίου 2021 και αφού είχε εισαχθεί προς συζήτηση το φλέγον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στους εργαζόμενους που δικαιούνται ΜΑΠ, τα οποία καθυστερούν να τους δοθούν από το 2020 και μετά, θεωρούμε ότι έγινε προσπάθεια εκ μέρους της Δημοτικής αρχής για την διαστρέβλωση, αποσιώπηση και ελαχιστοποίησης του υπαρκτού προβλήματος. Οι καταστάσεις που ζήσαμε για πολλοστή φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα συνεχόμενα «τεχνικά προβλήματα» του μικροφώνου κατά την διάρκεια της ομιλίας του γενικού γραμματέας του Συλλόγου μας (και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ) Γιώργου Μαγιάκου, τις φωνασκίες και την γενικότερη συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την άρνηση τους για συνομιλία και πολύ περισσότερο για συνεργασία με τους εργαζόμενους στον Δήμο Βόλου, ακόμη και σε θέματα όπως η ασφάλεια και η υγεία», τονίζει ο Σύλλογος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δυστυχώς ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου απάντησε ότι δεν συμφωνεί να πάρουμε τα Μ.Α.Π τους 2020 σε χρήμα, παρόλο που το προβλέπει η νομοθεσία (Ν.4735/2020). Άσχετα με τους υπηρεσιακούς λόγους για τους οποίους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των διαγωνισμών, το πρόβλημα είναι τεράστιο και εκτός των κινδύνων που δημιουργεί είναι και ενάντια στην ισχύουσα νομοθεσία περί διασφάλισης υγιούς συνθηκών κατά την εκτέλεση καθηκόντων των συγκεκριμένων υπαλλήλων που διακινδυνεύουν καθημερινά την ασφάλεια και την υγεία τους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, μετά την εξέλιξη αυτή στο Δήμο Βόλου και αναμένοντας τις αποφάσεις των υπόλοιπων Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Μαγνησίας, τονίζει ότι επιφυλάσσεται για την όποια συνέχεια του πολύ σοβαρού αυτού θέματος.

Επίσης θυμίζει ότι στο ίδιο Δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε από το Σύλλογο (λόγω του επείγοντος) Σχέδιο Ψηφίσματος με το οποίο ζητά από τη Δημοτική αρχή Βόλου μα μη προχωρήσει σε αναστολή καθηκόντων και διαθεσιμότητες των ανεμβολίαστων εργαζόμενων. «Η Δημοτική Αρχή δεν έβαλε καθόλου στη διαδικασία το ψήφισμα που καταθέσαμε. Εδώ επισημαίνουμε ότι σε άλλους Δήμους έχουν πάρει τέτοιες αποφάσεις προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους. Εμείς θα επιμείνουμε και θα ξαναβάλουμε το ψήφισμα σε επόμενο συμβούλιο», αναφέρει.

Τέλος, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, καταγγέλλει και την στάση της ΔΑΣ η οποία την επόμενη ημέρα του συμβουλίου (στο οποίο παραβρέθηκαν και μίλησαν) το μοναδικό που βρήκε να βγάλει ως ανακοίνωση είναι ….η λειτουργία του Δ.Σ. του Συλλόγου και όχι η άρνηση της Δημοτικής Αρχής Βόλου να δώσει όλα αυτά που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. «Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα μέλη του συλλόγου μας ως οφείλουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε κανενός παιχνίδι απ’ όπου και αν προέρχεται. Καλούμε τα μέλη μας όλοι μαζί συντονισμένοι να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.