Τι γίνεται τελικά με το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας;

Δεν υπήρξε απάντηση απ΄ την Αντιδήμαρχο Παιδείας

Δεν τήρησε τη δέσμευσή της στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δέσποινα Κότογλου να ενημερωθεί αρχικά και να ενημερώσει το μέσο και τους αναγνώστες για το μέλλον του 14ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, έχει βγει προς πώληση.
Θυμίζουμε ότι η ΜΑΓΝΗΣΙΑ ανέδειξε χθες σε δημοσίευμά της ότι το ισόγειο κατάστημα, στο οποίο στεγάζεται το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας τίθεται προς πώληση από τον ιδιοκτήτη του, γεγονός που δεν το γνώριζε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς αρμόδιος για τα θέματα στέγασης των σχολείων είναι ο Δήμος Βόλου.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου στις 25 Ιανουαρίου- εν τω μέσω της κακοκαιρίας και με τα σχολεία κλειστά- επικοινώνησε τηλεφωνικώς από το σπίτι της και δεν περίμενε να ανοίξουν τα σχολεία για να επικοινωνήσει από την υπηρεσία της, κατανοώντας το επείγον του ζητήματος, με την Αντιδήμαρχο κ. Κότογλου, μεταφέροντάς της την πρόθεση του ιδιοκτήτη να προχωρήσει στην πώληση του χώρου.
Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ επικοινώνησε χθες με την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Κότογλου, που αρχικά δήλωσε πως δεν ήταν ενημερωμένη για το θέμα και πως θα ενημερώνονταν και θα ενημέρωνε με τη σειρά της και το μέσο, ωστόσο οι περισσότερες κλήσεις έμειναν αναπάντητες. Σε μια κλήση που η κ. Κότογλου απάντησε, ανέφερε ότι βρίσκεται σε ένα σημαντικό ραντεβού στη Λάρισα με κόσμο και να την καλούσαμε αργότερα κι αν μπορούσε θα μας μιλούσε. Και την καλέσαμε και αργότερα. Μάταια όμως. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος όχι απλά δεν βρήκε μία δικαιολογία αλλά δεν απαντούσε και στο τηλέφωνο.
Πόσο λοιπόν δύσκολο είναι να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει με το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας; Ενώ το θέμα μπορεί να είναι απλό, καθώς μπορεί να υπάρχουν ρήτρες στη σύμβαση μεταξύ του ιδιώτη και του Δήμου Βόλου που να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου, η συμπεριφορά της κ. Κότογλου που τη μια δεν γνωρίζει το θέμα, ενώ έχει ενημερωθεί από τις 25 Ιανουαρίου και από την άλλη δεν απαντά στα τηλέφωνα, δημιουργεί τουλάχιστον δεύτερες σκέψεις.
Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ πάντως αναμένει την απάντηση της κ. Κότογλου και ευελπιστεί πραγματικά είτε να βρεθεί μία άλλη και καλύτερη λύση από τον Δήμο Βόλου για τη στέγαση του πολύπαθου Νηπιαγωγείου, είτε να διασφαλίζεται με κάποιο τρόπο η λειτουργία του έστω και στον υπάρχοντα χώρο.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.