Τι ισχύει για τον περιορισμό της κίνησης πολιτών στην παραλία Βόλου

Από το Σάββατο στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και από τη Δευτέρα και στην παραλία του Βόλου θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας πολιτών, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, μετά και από σχετική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, και τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, η προσωρινή αυτή απαγόρευση μετακινήσεων πολιτών θα εφαρμοστεί ως εξής:

– Στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και συγκεκριμένα α) στην περιοχή Νότιο Πάρκο, οριζόμενο από την Ιχθυόσκαλα, Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, Νέο Λιμένα και β) περιοχή Πλαζ Αγυιάς από Κανελλοπούλου, περικλείοντας όλη την περιοχή παρά το έλος Αγυιάς, η οποία θα ισχύσει από το Σάββατο 04-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 16-04-2020. Η απαγόρευση θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

– Στην παραλία Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου έως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη έως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου έως και την προέκταση της οδού Περραιβού, η οποία θα ισχύσει από τη Δευτέρα 06-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-04-2020. Η απαγόρευση θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για τη λήψη μέτρων που αφορούν ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής τoυ μέτρου, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους.

Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.