«Τι λέμε στα παιδιά για την κρίση;»

Ανοικτή συζήτηση με ομιλήτρια την ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα Δάφνη Φιλίππου

Ανοικτή συζήτηση με ομιλήτρια την ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα Δάφνη Φιλίππου προγραμματίζεται για την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 8 μ. μ., στο 5ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας βόλου (Μαιάνδρου 119), με θέμα «Τι λέμε στα παιδιά για την κρίση;» που διοργανώνεται από το «Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «στην συνάντησή μας θα αντιμετωπίσουμε την έννοια της «κρίσης» με το διπλό νόημα του «κινδύνου» και της «ευκαιρίας» που έχει στο κινέζικο ιδεόγραμμα. Θα δοθεί χρόνος για συζήτηση πάνω στις ερωτήσεις όπως : Πότε θα μιλήσει ο γονιός στο παιδί για την κρίση; Τι θα του πει; Και το σημαντικότερο πώς θα του μιλήσει, ώστε να μειώσει τους φόβους και το άγχος του και να μετατρέψει την αρνητική εμπειρία σε πολύτιμο μάθημα ζωής. Είσοδος ελεύθερη . Πληρ. στο «Ιατρείο Αλληλεγγύης Γειτονιάς Αγ.Νεκταρίου» (http://lasigeiagne.blogspot.gr ).

Η συγγραφέας

Η Δάφνη Φιλίππου είναι ψυχοθεραπεύτρια, εμψυχώτρια ομάδων, Επίκουρος Καθηγήτρια κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας . Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα και το Παρίσι στον τομέα της ψυχιατρικής, ψυχοθεραπείας και της εκπαίδευσης φοιτητών και επαγγελματιών.

krisi paidia Μεγάλωσε τον γιό της και βοήθησε πολλούς γονείς να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά, βρίσκοντας απαντήσεις στα ερωτήματά τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στα βιωματικά σεμινάρια που εμψυχώνει από το 1985. Είναι συγγραφέας των βιβλίων,«365 ημέρες γονιός», «205 βιωματικές ασκήσεις για την εμψύχωση ομάδων» και «ιστορίες για να ονειρεύεσαι παιχνίδια για να μεγαλώνεις», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.