Τίμησαν τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος

Διαδικτυακή εκδήλωση με μηνύματα υπέρ της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων, που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα τίμησαν χθες με μία ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση οι φορείς της πόλεις και εκπαιδευτικοί στέλνοντας το μήνυμα πως η μνήμη δεν πρέπει να ξεχαστεί, αλλά να μεταλαμπαδευτεί στις νέες γενιές και ποτέ ξανά η ανθρωπότητα να μην ζήσει μία τέτοια θηριωδία.
Όλοι οι συμμετέχοντες τίμησαν τους Έλληνες Εβραίους που «χάθηκαν» στο Ολοκαύτωμα και όλους εκείνους που χωρίς κανένα λόγο, χωρίς να ενοχλήσουν βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ναζιστική θηριωδία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπογράμμισαν πως τα μηνύματα που αναδύονται από τις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων αυτών είναι πανανθρώπινα και πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι να γίνουν κοινωνοί τους.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Σταχτέας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών, ο Νάχμαν Αλχανάτης, Α’ Αντιπρόεδρος στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ενώ τους μαθητές του νομού εκπροσώπησε ο Μάριος Βλασταρίδης, μαθητής Β΄ τάξης του 3ο ΓΕΛ Βόλου.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Σοφία Κανταράκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι κ.κ. Βασιλική Γιακουμάκη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Διευθύντρια Τομέα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του τμήματος ΙΑΚΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σοφία Τριανταφύλλου, Συντονίστρια Αειφορίας του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, Αλεξάνδρα Μούρτζη, Φιλόλογος, ΓΕΛ Αγριάς, Βασιλική Μελισσουργού, Φιλόλογος, 3ο ΓΕΛ Βόλου και Αλεξία Καπραβέλου, Φιλόλογος, Διευθύντρια ΓΕΛ Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.