Τιμητική διάκριση της ομάδας F1 “Thunderbolts” του «άξιον εστί»

Στους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες F1 in Schools STEM Challenge – Jaguar Primary School Challenge 2019»
Την πρώτη της τιμητική διάκριση έλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα F1 “Thunderbolts” του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης άξιον εστί στους Εθνικούς Τελικούς Αγώνες F1 που έλαβαν χώρα στο 4ο επίπεδο του The Mall Athens το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με τη συμμετοχή 20 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα.
Οι “Thunderbolts” απέσπασαν το Βραβείο «Εμμονής Αντιμετώπισης Αντιξοοτήτων» αλλά και τις θετικές κριτικές της Επιτροπής των Αγώνων και των συμμετεχόντων ομάδων, καθώς επέδειξαν ήθος και ομαδικό πνεύμα τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και καθόλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.


Η νικήτρια ομάδα απαρτίζεται από τους: Ιωάννη-Χρήστο Παπαδόπουλο (ΣΤ’ Δημοτικού-Αρχηγός), Γεώργιο-Νικόλαο Ρίζο (ΣΤ’ Δημοτικού-Μηχανικός Κατασκευής) και Χαράλαμπο-Τρύφωνα Τένο (Γ’ Δημοτικού-Σχεδιαστής Γραφικών). Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι η κα Μαρία-Ειρήνη Κολέντη και ο κος Παναγιώτης Κοντός, διπλωματούχοι Μηχανικοί Υπολογιστών και μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας STEAM, Ρομποτικής και Formula 4 του άξιον εστί, οι οποίοι, με την πολυετή εμπειρία και τις διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς Ρομποτικής, παρείχαν στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια και την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.
Στα πλαίσια του διαγωνισμού, τα παιδιά υποβλήθηκαν σε μια σειρά από δοκιμασίες, όπως είναι ο τεχνικός έλεγχος του F1 μοντέλου, η προφορική παρουσίαση της ομάδας και το τεστ γνώσεων & δεξιοτήτων, όπου τα παιδιά συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και εξέπληξαν ευχάριστα τους κριτές με τις τεκμηριωμένες απαντήσεις τους και τη βαθύτερη κατανόηση των γνωστικών αντικειμένων.
Αυτό το «ταξίδι ταχύτητας» στον κόσμο της F1 και των Grand Prix οδήγησε τους μαθητές στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων, κριτικής σκέψης και ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και τους έμαθε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πώς να επικοινωνούν μεταξύ τους, να λειτουργούν ως ομάδα και να δουλεύουν στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.