Ένταξη τριών έργων του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Αχ. Μπέος, χωρίς την προαναγγελθείσα …παρουσία Αγοραστού

Δημοπρατούνται Θέατρο και δύο πλατείες. Θα περνούν αξιολόγηση απ΄τον Αχ. Μπέο οι υποψήφιοι του συνδυασμού

Την ένταξη και τη δημοπράτηση το επόμενο διάστημα τριών έργων από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, χωρίς ωστόσο την παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, που ενώ είχε προαναγγελθεί από χθες, με σχετικό δελτίο Τύπου του Δ. Βόλου, τελικά αναχώρησε… εσπευσμένα για το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου έπρεπε να βρίσκεται σήμερα το πρωί.
Η συνέντευξη έγινε παρουσία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και κόσμου.

Πρόκειται για τα έργα επισκευή ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, προϋπολογισμού 5 εκ. €.
Το έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας χθες και σε 22 μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η δημοπράτηση. Επίσης είπε ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει το έργο με επιπλέον 2,5 εκ. € για τη δημιουργία σκηνής, οπτικοακουστικών μέσων και καθισμάτων, χρήματα που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019.
Ο δήμαρχος είπε ότι ο Βόλος είναι αδιανόητο να μην έχει θέατρο και πρέπει να αποκτήσει ένα αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.
Το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πριν τις εκλογές.

Επόμενο έργο είναι η διαμόρφωση πλατείας στη Ν. Αγχίαλο, προϋπολογισμού 397.000 €, με τοποθέτηση παγκακίων, δύο παιδικών χαρών και φωτιστικών τύπου led.
Τέλος, τόνισε ότι εγκρίθηκε η διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή προσφυγικών Αγριάς, προϋπολογισμού 250.000 € και ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει επιπλέον την κατασκευή παιδικών χαρών και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led.

Ο ίδιος είπε ότι δεν γνώριζε προσωπικά τον κ Αγοραστό, δεν είχε προηγούμενα μαζί του και η κόντρα που είχαν αφορούσε θέματα της πόλης και όχι προσωπικά. «Πλέον αποκαταστάθηκε η όποια κόντρα υπήρχε, πρυτάνευσε η λογική και συνεργαζόμαστε μαζί του, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της πόλης του Βόλου», τόνισε.

Θα περνούν αξιολόγηση απ΄τον Αχ. Μπέο, οι υποψήφιοι του συνδυασμού
Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για τα νέα πρόσωπα που ανακοινώθηκε ότι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, ενόψει των δημοτικών εκλογών και είπε ότι υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες που θέλουν να συμμετέχουν.

Όπως είπε, μιλάει προσωπικά μαζί τους, θα γίνει κάποια αξιολόγηση, αρκεί να μην έχουν κομματικές εξαρτήσεις «γιατί το κόμμα για μας στο Βόλο είναι ο κόσμος, που αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο που κάνουμε».
Ο ίδιος είπε ότι δεν θα ανακοινώσει τους υποψηφίους έναν – έναν αλλά θα τους παρουσιάσει όλους μαζί, γιατί είμαστε μια ομάδα και θα πορευτούμε έτσι, ενώ τους θεωρώ όλους ικανούς και αντάξιους, όπως ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.