Την Κυριακή η μέρα μνήμης γενοντονίας των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 ως το 1923 και είχαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. Το πρόγραμμα που οργάνωσαν οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων για την Κυριακή, περιλαμβάνει: Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου, της 19ης Μαΐου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, ΝΠΔΔ και τραπεζών τη νύχτα της Κυριακής.
Στις 11 το πρωί θα γίνει δοξολογία στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και στις 11.20 το πρωί θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Σταδίου – Μανδηλαρά, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, άλσος Ανδρ. Βαλαχής).
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία του πρόεδρου της Ένωσης Ποντίων Ν. Μαγνησίας Κωνσταντίνου Περκουλίδη και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, Ποντιακές οργανώσεις και νομικά πρόσωπα ή άλλους φορείς που θέλουν να τιμήσουν την επέτειο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.