Τις στιγμές που έμαθε τα πρώτα του γράμματα αναπόλησε ο Χαράλαμπος Τσιμάς

Τιμήθηκε για τη δωρεά υπολογιστών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που έμαθε τα πρώτα του γράμματα βρέθηκε μετά από 80 ολόκληρα χρόνια ο τοπικός ευεργέτης Χαράλαμπος Τσιμάς, που βραβεύτηκε από το σχολείο για την προσφορά 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών και γεμάτος συγκίνηση και χαρά είπε στους μαθητές ότι η οδός της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής, οδηγεί πάντα στην επιτυχία και στην ανταμοιβή.
Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσιάστηκαν οι έλεγχοι προόδου μαθημάτων των τάξεων Β και Γ. Δημοτικού Σχολείου του Χαράλαμπου Τσιμά, ενώ του επιδόθηκε μια ανθοδέσμη και τιμητική πλακέτα και την προσφορά του.

Ο κ. Τσιμάς, θυμήθηκε ότι το 1937 ξεκίνησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο να μαθαίνει τα πρώτα του γράμματα και ήταν η μέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940 που σημάδεψε όλη του τη ζωή. «Η τότε δασκάλα μας η Ευαγγελία Καλαμάτα, με δάκρυα στα μάτια μας ανήγγειλε την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου και μας ζήτησε να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Τη σκηνή αυτή τη βλέπω μπροστά μου μετά από 80 ολόκληρα χρόνια», δήλωσε ο τοπικός ευεργέτης.

Ο κ. Τσιμάς, ευχαρίστησε για την τιμή που του γίνεται σήμερα και εξέφρασε τη βαθειά και μεγάλη συγκίνηση που τον διακατέχει, διότι βρέθηκε ξανά μετά από 80 χρόνια στο χώρο που έμαθε τα πρώτα του γράμματα και τις οικουμενικές ηθικές αξίες της σκληρής δουλειάς και της επίδειξης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
«Αυτές τις αξίες και τις γνώσεις πρωτοπήρα εδώ, ως βάσεις πάνω στις οποίες εξέλιξα την προσωπικότητά μου και με το βοήθεια του Θεού πέτυχα όσα πέτυχα», ανέφερε συγκινημένος.

Αίθουσα Η/Υ
Αναφερόμενος στο σήμερα, είπε ότι εγκαινιάζεται η μικρή αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών που τόσο πολύ επιθυμούσαν τα παιδιά και οι δάσκαλοι και ελπίζει να συνεισφέρει τόσα πολλά στην εκπαίδευση των παιδιών με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Όπως είπε «είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα στην ολοκλήρωση αυτού του μικρού και ταυτόχρονα τόσο σημαντικού έργου για την εκπαίδευση των παιδιών και αισιόδοξος ότι αυτή η μικρή μου προσφορά θα αποδώσει πολλαπλούς καρπούς στο μέλλον».

Ο κ. Τσιμάς ζήτησε να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι άνθρωποι, ώστε όλα τα σχολεία σύντομα να αποκτήσουν αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών που τόσο απαραίτητοι είναι για την εκπαίδευση των μαθητών και ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους που είναι να παραδίδουν ανθρώπους μορφωμένους και χρήσιμους στην κοινωνία και στους μαθητές καλή πρόοδο, ενώ τους βεβαίωσε ότι όπως έμαθε στην πορεία του μέχρι σήμερα, η οδός της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής, οδηγεί πάντα στην επιτυχία και στην ανταμοιβή.

Ο ίδιος είπε ότι για την ανάγκη στο συγκεκριμένο σχολείο έμαθε εντελώς τυχαία από έναν φίλο του, που ασχολείται με ρους υπολογιστές, του είπε ότι εργάζεται στο σχολείο, όπου υπάρχουν προβλήματα και δεν του ζήτησε τίποτα. «Όταν μου είπε ότι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχουν προβλήματα, κάτι κινήθηκε μέσα στην ψυχή μου, ζωντάνεψα και συμφώνησα να γίνει μια αίθουσα με υπολογιστές για τα παιδιά.

Μάθημα για τα παιδιά η βοήθεια στον συνάνθρωπο
Ο Γιώργος Μεταφετζής, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, είπε ότι η πράξη του κ. Τσιμά είναι ένα μάθημα προς μίμηση για τα παιδιά τα ίδια, την αλληλοβοήθεια και τη στήριξη και ότι πρέπει να είμαστε άνθρωποι που να έχουμε δοτικότητα και να βοηθάμε τον συνάνθρωπο.
«Ο κ. Τσιμάς είναι ίσως ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μέσα τους αισθάνονται αγάπη για τον συνάνθρωπο και το κάνουν πράξη αυτό», ανέφερε.
Ο διευθυντής εξήγησε ότι η δωρεά περιλαμβάνει 10 σταθερούς υπολογιστές, οι οποίοι είναι ανακατασκευασμένοι, αλλά έχουν διάρκεια λειτουργίας και αποδοτικότητας για τα παιδιά περίπου 10 χρόνια και ένας εκτυπωτής εργαστηρίου.

Ο κ. Μεταφετζής είπε ότι πλέον δεν μπορεί το κράτος να βοηθήσει για να έχουμε ένα σχολείο με υλικοτεχνική υποδομή για τον 21ο αιώνα, ενώ πλέον στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο 25ο Δ.Σ. που συστεγάζονται, το μάθημα θα διδάσκεται με όλες τις σύγχρονες διαστάσεις, σε 250 περίπου παιδιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.