Τίτλοι τέλους για την καφετέρια του «Αχίλλειον» στην παραλία

Αιτήματα για ελάφρυνση από οφειλές και ενοίκιο προς το Δήμο Βόλου έπεσαν στο κενό…

Τίτλοι τέλους μπαίνουν το Σαββατοκύριακο για την καφετέρια του ιστορικού κινηματοθέατρου «Αχίλλειον», στην παραλία του Βόλου, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στην υπερφορολόγηση και στα μεγάλα λειτουργικά έξοδα, ενώ αιτήματα για ελάφρυνση από παλιές οφειλές και μείωση του ενοικίου προς το Δήμο Βόλου έπεσαν στο κενό.
Ο Γιάννης Γρηγορίου, που είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ, Μπαρ και Εστίασης, δήλωσε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πήρε την απόφαση να κλείσει την καφετέρια που διατηρεί από το Νοέμβριο του 2010 σε ένα ιστορικό κτίριο για την πόλη, που πιο πριν παρέμενε κλειστό. Το «Αχίλλειον» θα δουλέψει για τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, ενώ τις ημέρες αυτές παραμένει κλειστό.
Σε δήλωσή του στο www.magnesianews.gr ο κ. Γρηγορίου δήλωσε ότι εκτός από τα πρόστιμα που δέχτηκε επί δημαρχίας Σκοτινιώτη και της Δημοτικής Αρχής Μπέου για τα τραπεζοκαθίσματα, τα ενοίκια και οι φόροι είναι εξοντωτικοί και δεν αντέχει άλλο να χρηματοδοτεί από την τσέπη του, όπως έκανε τα δύο τελευταία χρόνια.
Όπως εξήγησε το μίσθωμα για το ακίνητο προς το Δήμο Βόλου ανέρχεται σε 4.000 Ευρώ μηνιαίως, ενώ για τα τραπεζοκαθίσματα πληρώνει 7.000 Ευρώ ετησίως στον ΟΛΒ και 3.000 Ευρώ στο Δήμο, με το δεύτερο ποσό να προσαυξάνεται 100% αν δεν πληρωθεί έγκαιρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.