Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου γιορτάζει τα 140 χρόνια ίδρυσής του με μια ξεχωριστή παράσταση

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, ένα ιστορικό σχολείο της πόλης, γιορτάζει φέτος τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι ομάδες Θεάτρου, Μουσικής και Χορού του Σχολείου δημιούργησαν μια παράσταση αφήγησης, θεάτρου, μουσικής και χορού που αναφέρεται στις δεκαετίες που το μεγάλο αυτό δημόσιο Σχολείο μοιράζει απλά τα αγαθά της Παιδείας στην τοπική κοινωνία.

Αληθινές ιστορίες μεταφέρουν απλόχερα το άρωμα ζωής ,καιρών αλλοτινών, με τη βοήθεια της αφήγησης, της δραματοποίησης και της φωτογραφικής αποτύπωσης, από τους 28 μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Όμορφες χορογραφίες τις διανθίζουν από τους 22 μαθητές και μαθήτριες της ομάδας χορού του Σχολείου. Έντεκα τραγούδια που ακούγονται ζωντανά από την ομάδα μουσικής του Σχολείου (15 μαθητές και μαθήτριες), που μελωδικά ξυπνούν μνήμες των δεκαετιών που πέρασαν και ψυχαγωγούν.

Οι κοινές προσπάθειες μαθητών και μαθητριών συντελούν στην αποτύπωση της ζωής της ιστορίας αυτού του μεγάλου Σχολείου , του παλαιού των ημερών, 1ου Γυμνασίου Αρρένων, με την αποτύπωση δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στιγμών της ιστορίας του, από το οποίο πέρασαν γενιές μαθητών/τριων, καθηγητών/τριων  .

Μια «χειροποίητη» σχολική παράσταση, που συνδέει την προφορική ιστορία και τη δημιουργική γραφή με τη μύηση των μαθητών στις Τέχνες της Αφήγησης, του Θεάτρου, της Μουσικής και του Χορού την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 21.00 στο ιστορικό αμφιθέατρό του. 1 ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου. Κύπρου 48. Είσοδος ελεύθερη, άνω των 8 ετών.

Συντελεστές

Σκηνικά αφίσα: Αιβαλιώτης Δημήτρης καθηγητής Καλλιτεχνικών

Μουσική διδασκαλία: Κινδαλή Αθανασία Καθηγήτρια Μουσικής

Ενδυματολογία, χορογραφίες , διδασκαλία χορού: Χρηστίδη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Αφηγηματική και θεατρική διδασκαλία, επιλογή και σύνθεση κειμένων:  Λεωνίδας Χριστοδουλίδης Καθηγητής Φιλόλογος με μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.