Το 1ο βραβείο του Free Mobility στην ομάδα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Βόλου

Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου διακρίθηκε, λαμβάνοντας το 3ο βραβείο εικαστικής δημιουργίας

Την πρωτιά πήρε φέτος η ομάδα του Free Mobility του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου, ενώ το 8ο Γυμνάσιο Βόλου διακρίθηκε, λαμβάνοντας το 3ο βραβείο εικαστικής δημιουργίας και κατετάγη στην 7η θέση ανάμεσα στις 10 καλύτερες από τις 30 συνολικά ομάδες σχολείων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε το Σάββατο 21/04/2018 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα με παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών από τις πόλεις που συμμετείχαν στην εκστρατεία. Τα βραβεία ανακοινώνονται την ημέρα της τελετής μέσα σε ένα κλίμα με έντονα συναισθήματα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας του FREE MOBILITY του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου, ήταν εκεί και είχαν κάθε λόγο να είναι ευτυχείς με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ως επιβράβευση της όλης προσπάθειάς τους. Μία αξιόλογη προσπάθεια επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο με σε τρεις από τις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες : 2ο βραβείο Εικαστικής Έκφρασης με 98 βαθμούς, 3ο βραβείο Μουσικής Έκφρασης με 70 βαθμούς και 3ο βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης με 97 βαθμούς.

Η κορύφωση ήρθε με την ανακοίνωση του βραβείου καλύτερης εργασίας!!! Με 174,63 βαθμούς η ομάδα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου ήρθε 1η στην γενική κατάταξη και πανηγύρισε το 1ο βραβείο!!!

Η ομάδα των μαθητών που αποτελούταν από τους Ασηλάνη Δημήτρη, Βλάχο Αχιλλέα, Γεωργαλά Ευανθία, Μαντζαφλάρα Βασίλη, Μαυρέλη Γιώργο, Μιράλη Κωνσταντίνα, Πιστόλ Βασίλη και Ποντίδα Γιώργο υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ειρήνης Λάμπρου, Μαρίας Μαυροφριδάκη & Μαρίας Παπαδοπούλου (Διευθύντρια είναι η Φωτεινή Γρηγορίου), για τέσσερεις μήνες εργάστηκαν συστηματικά μέσα από πλήθος δράσεων, ερευνώντας, καταγράφοντας και προτείνοντας λύσεις για θέματα που αφορούν τον τουρισμό και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην πόλη μας. Η εργασία παρουσιάστηκε στο θέατρο της Π. Ηλεκτρικής στις 28/02/2018.

Στην εκστρατεία Ecomobility συμμετείχαν οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Βόλου με διευθυντή τον Ανδρέα Συκιώτη: Γεωργία Αγγελή, Σταμάτιος Αγγελής, Δημήτριος Ανδρεούδης, Ευάγγελος Αθανασιάδης, Δημήτριος Καραγιάννης, Αλέξανδρος Καπίτσας, Φίλιππος Τέλχα και Ευστάθιος Τσιαντάρας.

Οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY διοργανώνονται από τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Η εκστρατεία της πόλης του Βόλου συνδιοργανώθηκε με τον Δ. Βόλου.

Μία σημαντική εκστρατεία που μετράει 3 χρόνια για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Βόλου… με συνέπεια και συνέχεια, με ομάδες που βάζουν το δικό τους στίγμα κάθε χρόνο. Μία εκστρατεία που προσφέρει σε όλο το σχολείο σημαντικές εμπειρίες. Ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος… Ανεμπόδιστη μετακίνηση στην πόλη. Γιατί είναι δικαίωμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.