Το 30ό Δ.Σ. Βόλου στη δράση «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια»

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές/τριες του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, θα ξεκινήσουν από το σχολείο και θα μεταβούνμε τα πόδια στην πλατεία Μεταμορφώσεως (προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διευθύντριας, εκεί, οι μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν τα δρώμενα κατά της βίας και του εκφοβισμού, τα οποία έχουν ετοιμάσει με πολύ μεράκι, και όλοι/ες στις 11:00 ακριβώς (προκαθορισμένη κοινή ώρα για όλα τα σχολεία της χώρας που θα συμμετέχουν) με το σύνθημα που θα δώσει η συντονίστρια της δράσης, θα σπάσουν το φουσκωμένο μπαλόνι τους ταυτόχρονα.
Η δράση θα γίνει ταυτόχρονα πανελλαδικά, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλα κοινωνικά/θεσμικά πλαίσια όπως είναι η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λ.π.

Στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές/τριες:
-να ορίζουν τη βία και τον εκφοβισμό
-να αναγνωρίζουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού και τις μορφές τους
-να κατανοούν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού
-να αναφέρουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού
-να αξιολογούν θετικά το σπάσιμο της σιωπής σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού
-να χρησιμοποιούν ειρηνικές πρακτικές επίλυσης των συγκρούσεων
Το σπάσιμο/κρότος των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής ενάντια στη βία και το ταυτόχρονο σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει ότι ενώνουμε τις φωνές όλοι/ες μαζί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.