Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας στο Todi της Ιταλίας

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Healthy Body Healthy Mind”

Το 3ο Δημ. Σχολείο με τέσσερεις εκπαιδευτικούς ταξίδεψε από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Τόντι της επαρχίας Περούτζια της Ιταλίας στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους με τίτλο Healthy Body, Healthy Mind, στο οποίο έχει και συντονιστικό ρόλο . Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν επίσης η Ρουμανία, η Ισπανία και η Τουρκία . Ο πρωταρχικός στόχος όλου του προγράμματος είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους μέσω της προώθησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Οι Ιταλοί εταίροι επεφύλαξαν μια πολύ θερμή υποδοχή σε όλους τους συμμετέχοντες στο Δημαρχείο της πόλης με παρουσία του Δημάρχου, του Συντονιστή Εκπαίδευσης και του Προέδρου της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η τελετή υποδοχής περιλάμβανε ακόμη παρουσίαση αναγεννησιακών χορών από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες (γιατρούς, διατροφολόγους) και σε δραστηριότητες πάνω στην υγιεινή διατροφή, στην αξία της κίνησης και άθλησης και στη συμβολή τους στη διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών. Επισκέφτηκαν τρία σχολεία και παρακολούθησαν δραστηριότητες των παιδιών σχετικές με το πρόγραμμα , συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως τοξοβολία , ρίψη ruzzolone (παραδοσιακό ετρουσκικό άθλημα) και διδάχτηκαν ιταλικούς παραδοσιακούς χορούς.
Η φιλοξενία από τους Ιταλούς εταίρους ήταν άψογη. Σ΄ αυτό συνέβαλε η οργανωτικότητα των εκπαιδευτικών και η συνεργασία τους με τους τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους αλλά και με τους γονείς των μαθητών των σχολείων υποδοχής που οργάνωσαν μια πολύ ωραία βραδιά με παραδοσιακά εδέσματα και χορούς..
Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το επόμενο σχολικό έτος με επισκέψεις εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ισπανία, Τουρκία και Ρουμανία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.