Το άλλο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα του αστυνόμου Νικ. Καραφυλλίδη "Λέγοντας Αλήθειες"

Παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Ιωαν. Τόλια, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Βασ. Μαρκογιαννάκη, Διοικητών, υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, και κόσμου, παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι, το βιβλίο του Αστυνόμου Α΄ Νικ. Καραφυλλίδη, με τίτλο “Λέγοντας Αλήθειες”.
Για παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, έκανε λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου, ο οποίος, υπηρετεί στη Γενική περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στο Τμήμα Διοικητικών Εξετάσεων.
Ο κ. Καραφυλλίδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Ήταν ένα παιδικό όνειρο και με τις εμπειρίες που σωρεύτηκαν, ωρίμασε η ιδέα για να εκτονωθώ με αυτό τον τρόπο.
Το βιβλίο είναι μυθιστόρημα και διαδραματίζεται σε δύο τόπους. Στο Άγιο Όρος και σε ένα φανταστικό χωριό της Βόρειας Εύβοιας. Η ουσία του βιβλίου είναι η δύναμη της συγνώμης και κατά πόσο κάποιος μπορεί, μέσα από τη συγνώμη να κερδίσει ή να χάσει αν δεν την χρησιμοποιήσει”. Σύμφωνα με τον συγγραφέα πρόκειται για ιστορίες καθημερινότητας εικόνες που όπως τόνισε “τις έχουμε ζήσει εμείς από την προανακριτική και υπηρεσιακή μας εμπειρία πλαισιωμένες με άλλη ιστορία γύρω τους κι ως επίκεντρο χρησιμοποιείται η έννοια της θρησκείας κι ειδικά το μυστήριο της εξομολόγησης, που είναι το καλύτερο εργαλείο για να διοχετεύσουμε προς τα έξω τη δύναμη της συγνώμης”.
Ο κ. Καραφυλλίδης, που ήδη έχει ξεκινήσει τη συγγραφή και δεύτερου μυθιστορήματος, ανέφερε ότι το βιβλίο του, περιλαμβάνει εικόνες ενδεχομένως σκληρές αλλά όπως είπε “τις ζήσαμε κατά την αστυνομική προανάκριση στα χρόνια που προηγήθηκαν και ήθελα να βάλω μέσα το στοιχείο της θρησκείας και της εξομολόγησης σε ένα φανταστικό χωριό, που ένας ιερέας βλέπει έναν περίγυρο από κάθε λογής ανθρώπους να του λένε τα βιώματά τους”.
Από την πλευρά του ο Α’ Αστυνομικός Υποδιεύθυνσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασ. Καραΐσκος χαρακτήρισε εξαιρετικό το βιβλίο κι όπως δήλωσε “παρουσιάζουμε το βιβλίο του συναδέλφου, για να δείξουμε ότι οι αστυνομικοί έχουν πολλά ταλέντα κι ευαισθησίες”.
Την εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός Μαρία Τσακνάκη-Γαβαλά, ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο Π. Επιφάνειος Οικονόμου και η κοινωνική λειτουργός Αδαμαντία Μουτσινά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.