Το ενδεχόμενο πράσινου σημείου θα εξετάσει ο δήμος Βόλου

Την προετοιμασία για τη δημιουργία Πράσινου σημείου ξεκινάει ο Δήμος Βόλου, με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας υπηρεσιακών στελεχών, η οποία σε τρεις μήνες θα παραδώσει την πρότασή της. Χθες στη Διαύγεια αναρτήθηκε απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την δημιουργία Πράσινου Σημείου αποτελούμενη από τους κκ:
1. Αρέθα Ιωάννη, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ, προϊστάμενο του τμήματος Κτιρίων-Υπαιθρίων Χώρων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ως πρόεδρο.
2. Καραγιάννη Κωνσταντίνο, Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ Αν. Προϊστάμενο τμήματος Στάθμευσης της Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας.
3. Μαυραντώνη Ιωάννη, Αρχιτέκτων Μηχανικό προϊστάμενο του τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Δ/νσης Δόμησης.
4. Λυγούρα Μαργαρίτα, Γεωπόνο ΤΕ υπάλληλο της Δ/νσης Πρασίνου.
5. Στυλίδου Κίτσα, Μηχανολόγο ΠΕ υπάλληλο της Δ/νσης Καθαριότητας.
6. Μαλακασιώτη Δημήτριο, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού υπάλληλο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
7. Γεωργακοπούλου Αργυρώ, ΠΕ Περιβαλλοντολόγο υπάλληλο της Δ/νσης Προγραμματισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης & Νέων Τεχνολογιών.
Σύμφωνα με την απόφαση, έργο της ομάδας εργασίας είναι η κατάρτιση σχεδίου των απαραίτητων υποδομών για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου (έκθεση με περιγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών απαραίτητων υποδομών πράσινου σημείου και απαιτούμενων στοιχείων γηπέδου χωροθέτησης).

Ο Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών του Πράσινου Σημείου (έκθεση με περιγραφή σχεδιασμού, οργάνωσης και λειτουργίας Πράσινου Σημείου).
Η σύνταξη Τεχνικοοικονομικής Πραγματογνωμοσύνης για τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου, με ανάλυση κόστους – οφέλους (cost – benefit analysis), (έκθεση με περιγραφή κόστους κατασκευής, δαπανών και εσόδων λειτουργίας, ανάλυση κόστους – οφέλους κατασκευής και λειτουργίας του πράσινου σημείου).

Η επιτροπή, θα διερευνήσει ζητήματα υπηρεσιών γενικοί οικονομικού συμφέροντος, αδειοδοτήσεων και διοικητικών εργασιών για τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου (σχέδιο έκθεσης ΥΓΟΣ του πράσινου σημείου, σχέδιο έκθεσης για δήλωση υπαγωγής σε ΠΠΔ), θα υποστηρίζεται και θα συνεπικουρείται σε όλα τα στάδια της μελέτης από εξωτερικό συνεργάτη, στον οποίο θα ανατεθεί η σχετική εργασία με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία.
Ως ημερομηνία παράδοσης του σχεδίου ορίζεται χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.