Το έθιμο του τρύγου ζωντάνεψε στο ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

Το πάτημα των σταφυλιών στην Νέα Αγχίαλο έλεγαν οι παλιοί αμπελουργοί είναι θέρος -τρύγος -πόλεμος και πράγματι αυτές οι  μέρες αθροίζουν μια τεράστια προσπάθεια όλης  της οικογενείας για τον τρύγο εξαντλώντας κάθε όριο που θυμίζει συνθήκες μάχης .

Το αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας είναι ο μούστος , έτσι και το ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου με γνώμονα πάντα την δημιουργική απασχόληση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ηλικιωμένων γέμισε  την δομή με μυρωδιές μελένιες και αξέχαστες στις μνήμες όλων.

Οι γυναίκες ωφελούμενες έφτιαξαν μουστοκούλουρα να συνοδεύσουν τον καφέ τους ,τραγούδησαν τραγούδια του τρύγου ανακαλώντας στη  μνήμη τους ήθη και έθιμα του τόπου τους.

Μέριμνα του Κέντρου είναι να βρίσκει πάντα πρωτότυπες ιδέες για την απασχόληση των ατόμων της τρίτης ηλικίας και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια να αξιοποιούν ευχάριστα τον χρόνο τους.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Νέας Αγχιάλου   αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.