Το ΚΔΑΠμεΑ «Ταξίδεψε με την Τέχνη»

Επίσκεψη ωφελουμένων σε εικαστική έκθεση στο Τσαλαπάτα

Μια ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) Νέας Ιωνίας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α., επισκέφτηκε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου την περιοδική εικαστική έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» που φιλοξενείται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης, όπου είδαν έργα που φιλοτέχνησαν καλλιτέχνες με διάφορες αναπηρίες, οι οποίοι με τη σειρά τους ενέπνευσαν τους λογοτέχνες που συνόδεψαν αυτά τα έργα τους. Αυτή η συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία, διδάσκει στα παιδιά την ισότιμη συμμετοχή όλων, χωρίς προκαταλήψεις, όρια και εμπόδια. Έπειτα, ξεναγήθηκαν και στο χώρο του Μουσείου όπου γνώρισαν τα στάδια παραγωγής διάφορων τύπων τούβλων και κεραμιδιών.
Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.