Το ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου, ενάντια στην μοναξιά της τρίτης ηλικίας

φωτογραφια αρχείου

«Η τρίτη ηλικία, πέραν των αναμενόμενων ασθενειών που προκαλούνται από το πέρασμα του χρόνου, μαστίζεται κι από μια άλλη σοβαρή ασθένεια της εποχής. Αυτή δεν είναι άλλη από την μοναξιά. Η μοναξιά που βιώνει η Τρίτη ηλικία ήταν από πάντα ένα πρόβλημα γνωστό. Η φυσική κούραση που επέρχεται με το πέρασμα του χρόνου σε συνδυασμό με διάφορα προβλήματα υγείας, προκαλούν μια σειρά προβλημάτων ψυχικής φύσεως όπως έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτάρκειας ανεξαρτησίας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής».
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου, στην οποία τονίζεται ακόμη, ότι «λαμβάνοντας υπόψη τη πραγματικότητα της πανδημίας του covid-19 που περιόρισε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές, το πρόβλημα της μοναξιάς της τρίτης ηλικίας είναι πιο υπαρκτό από ποτέ. Η νόσος covid-19 έχει ανατρέψει την καθημερινότητα όλων και η Τρίτη ηλικία δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Νέας Αγχιάλου, μπορεί μεταξύ άλλων να προσφέρει μια νέα καθημερινότητα και ένα πρόγραμμα που ο ηλικιωμένος μπορεί να ακολουθεί. Ελαφριά άσκηση, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδα λουλουδιών, ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, διάβασμα και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα είναι κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στη δομή.
Το Κ.Η.Φ.Η είναι δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου η οποία είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.