Το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί στη συγκέντρωση κατά του LNG

Για ακόμη μια φορά η Μαγνησία βρίσκεται στο στόχαστρο της «πράσινης ανάπτυξης». Μετά τη νομιμοποίηση της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE, οι αντιλαϊκοί και επικίνδυνοι σχεδιασμοί του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου για την περιοχή μας αφορούν τη δημιουργία πλωτής πλατφόρμας αεριοποίησης και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ), το οποίο καλεί στο συλλαλητήριο το Σάββατο 9/12 ώρα 12:30, στην παραλία του Βόλου (Ηρώο).

Αυτός ο σχεδιασμός, πρώτα και κύρια αποτελεί ένα τμήμα στην προσπάθεια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων να απεξαρτηθεί ενεργειακά η Ευρώπη από τη Ρωσία. Ο ανταγωνισμός τους κυρίως στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και οι απειλές Πούτιν να «κλείσει την στρόφιγγα», προκάλεσε νέους σχεδιασμούς σε στρατηγικά για αυτούς σημεία στην περιοχή της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, για το ντόπιο κεφάλαιο αποτελεί νέο πεδίο κερδοφορίας αφού με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών-αφεντικών τους, φιλοδοξούν να παίξουν αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων.
Αυτού του είδους η εξέλιξη, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την ήδη επιβαρυμένη υγεία των κατοίκων της Μαγνησίας αλλά και για το φυσικό της περιβάλλον. Σε τέτοιου είδους βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι μεγάλος και μάλιστα με καταστροφικές συνέπειες. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας που υπάρχουν και αμερικάνικες βάσεις, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται αν σκεφτεί κανείς πως αποτελούν στόχο των όπλων των αντιπάλων τους, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Προκειμένου οι νέοι αυτοί σχεδιασμοί να γίνουν αποδεχτοί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Μαγνησίας, κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες, τάζουν νέες θέσεις εργασίας και φτηνή ενέργεια. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, πως όσα τάζουν είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια πολιτική που μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου αντιμετωπίζει εργαζόμενους και λαό ως αναλώσιμους. Όπως δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ και την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θέλουν να προστατέψουν την υγεία μας, αλλά να διασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν μπορούμε να προστατέψουμε την υγεία και την ζωή μας με αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

«Για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε. Και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας. Να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς και τα ψευδοδιλλήματα. Να αντισταθούμε στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης-κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών. Να παλέψουμε μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στη δημιουργία πλωτής πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό, καταλήγει η ανακοίνωση του KKE (μ-λ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.