Το μήνυμα της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο»

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της τιμά την εθνική επέτειο της 25η Μαρτίου για την Ελληνική Επανάσταση, κάνοντας λόγο για τη διαχρονική της παρακαταθήκη. Παράλληλα, τονίζει ότι το σημερινό «πατριωτικό καθήκον» είναι η ενότητα της ελληνικής κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί η επέλαση της πανδημίας, ενώ παράλληλα εξυμνεί τον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χαρακτηρίζοντάς τους ως σύγχρονους αγωνιστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η φετινή εθνική επέτειος της Επανάστασης του 1821 μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη μάχη για την ελληνική κοινωνία, μια μάχη υπέρ της ζωής και ενάντια σ’ έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό. Απέναντι σε μια απειλητική και θανατηφόρα πανδημία, γεγονός που μας αποτρέπει να τιμήσουμε όπως θα έπρεπε αυτήν την ημέρα.

Η Ελληνική Επανάσταση, 200 χρόνια σχεδόν μετά από το 1821, μας θυμίζει πως η καταπίεση δεν είναι ανίκητη αν ενώσουμε στις δυνάμεις μας. Λίγοι πίστευαν πως μπορούσε να ηττηθεί μια αυτοκρατορία από εξεγερμένους που διέθεταν ελάχιστα όπλα και δεν είχαν τακτικό στρατό. Κι όμως, στο τέλος η θέληση για ελευθερία και αξιοπρέπεια ανάγκασαν σε υποχώρηση την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το κατεστημένο της Ιεράς Συμμαχίας και οδήγησαν στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους. Οι τύραννοι δεν είναι ανίκητοι, αυτή είναι μια από τις διαχρονικές παρακαταθήκες που μας άφησε η επανάσταση του 1821.

Σήμερα, το πατριωτικό μας καθήκον επιβάλλει να είμαστε ενωμένοι στη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού, έχοντας παράλληλα την σκέψη μας όσες και όσους είναι στην πρώτη γραμμή. Οι πρωταγωνιστές αυτού του μεγάλου αγώνα είναι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία. Αυτοί είναι οι σύγχρονοι αγωνιστές, που δίνουν την σκληρή μάχη με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους υγεία, αλλά και των οικείων τους. Χρέος μας η υποστήριξή τους. Χωρίς αυτούς η αναχαίτιση του εχθρού θα ήταν αδύνατη.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.