Το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μέσα από έκθεση ζωγραφικής

Διοργάνωση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου σε συνεργασία με τον Εικαστικό Σύλλογο

Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα οι πόρτες του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας ανοίγουν διάπλατα και παρουσιάζουν στο κοινό μια διαφορετική έκθεση ζωγραφικής και μικτής τεχνικής με θέμα την Ειρηνική Συνύπαρξη των Λαών. ΗενλόγωέκθεσηπραγματοποιείταιμετάαπόπρωτοβουλίατηςΕπιτροπήςΕιρήνηςΒόλουσεσυνεργασίαμετονΕικαστικόΣύλλογοΒόλου.

Οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την έκθεση περνώντας τα δικά τους μηνύματα για την ειρήνη, για τη συμφιλίωση των λαών, ενώ υπήρχαν και έργα τα οποία στηλίτευαν με τον τρόπο τους τους πολέμους που εκτυλίσσονται σε Ουκρανία και Γάζα.

«Ιδιαίτερα στην ιστορική συγκυρία που ζούμε, λόγω των πολέμων και των ανταγωνισμών που μαίνονται στην περιοχή μας, η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η όξυνση στα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εστίες πολέμου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που δικαιολογημένα προκαλούν φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, η Ειρήνη ως ανάγκη αλλά και ως δικαίωμα είναι αυτή που πρέπει να αποτελέσει ιδιαίτερο μέλημά μας», επισημαίνουν οι διοργανωτές που προσκαλούν όλους να δώσουν το παρών στην έκθεση στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.