«Το όραμα συνεχίζεται με τα νέα ιδιωτικά πολυιατρεία ‘’Ελπίς’’»

Κατά την προσπάθεια επέκτασης και ολοκλήρωσης του έργου που ξεκίνησε η κλινική ‘’Ελπίς’’ 59 χρόνια πριν, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθησαν τα εγκαίνια των καινούργιων ιδιωτικών πολυιατρείων ‘’Ελπίς’’. Θέτοντας νέους στόχους και μεγαλύτερες προσδοκίες, δημιουργήθηκαν ώστε να οδηγήσουν τις παροχές υπηρεσιών σε ένα απώτερο επίπεδο, αποβλέποντας, παράλληλα, στην άμεση κάλυψη των προκυπτόμενων αναγκών, την ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης καθώς και της ιατρικής έρευνας.
Αναλυτικότερα, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στον καινούργιο και σύγχρονο χώρο όπου στεγάζονται τα ιατρεία επί της Κ. Καρτάλη 119. Ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις και να διευκολύνει την πρόσβαση των ασθενών, διαθέσιμο 6 ημέρες την εβδομάδα, με ωράριο από τις 08:30 έως τις 21:00.
Μέσα σε ένα πλαίσιο εορταστικού κλίματος επιλέχθηκε να γίνει γνωστή η διεύρυνση της παρουσίας των ιατρείων ‘’Ελπίς’’. Την ίδια στιγμή, η κοινότητα των κατοίκων του Βόλου έδειξε το ενδιαφέρον της για το κοινωνικό δρώμενο με την τεράστια συμμετοχή και παρουσία στην τελετή των εγκαινίων.
Επανδρωμένα από μια πολυμελή ομάδα διακεκριμένων ιατρών του Βόλου, με εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, η πρωτοβάθμια περίθαλψη αναπτύσσεται με μέσο τον διαγνωστικό και θεραπευτικό έλεγχο. Βασικός τους στόχος είναι η πρόληψη και η αποφυγή των ιατρικών προβλημάτων που επιτυγχάνεται μέσω της καταγραφής, της διάγνωσης και της θεραπείας.
Οι ιατροί που συμπληρώνουν την ομάδα του πολυιατρείου είναι εξειδικευμένοι τόσο στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όσο και στην άμεση φροντίδα των ασθενών. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις μεμονωμένες περιπτώσεις και ανάγκες που προκύπτουν, αναβαθμίζουν την υγειονομική περίθαλψη και επικεντρώνονται στην ατομικότητα.
Ταυτοχρόνως, η εμπειρία των παλαιοτέρων ιατρών συναντά τις γνώσεις και τις σύγχρονες αντιλήψεις και μεθόδους των νεωτέρων, με αποτέλεσμα μια σφαιρικότερη διάγνωση των ιατρικών ζητημάτων και ολοκληρωμένη προσφορά στην κοινωνία.
Επιπροσθέτως, τα πολυιατρεία ποικίλλουν σε ειδικότητες. Εκτός από τους βασικούς κλάδους του παθολογικού, ορθοπεδικού, καρδιολογικού, χειρουργικού και ουρολογικού τομέα, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες ειδικότητες. Αυτές είναι ο αναισθησιολογικός, αιματολογικός, ηπαττολογικός, γαστρεντερολογικός και νευρολογικός κλάδος, άμεσα προσβάσιμοι αλλά και σε συνεχή ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλές και διαφορετικές καταστάσεις προβλημάτων υγείας.
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι συνυφασμένες με νέες τεχνικές, μεθόδους, αλλά και τον αντίστοιχο τεχνολογικό εξοπλισμό και καινούργια μηχανήματα. Τα ιατρεία απαρτίζονται από σύγχρονες μονάδες φροντίδας και περίθαλψης, όπου η συνεργασία επιστημόνων διαφορετικών ειδικοτήτων αποσκοπεί σε μια συνεχή ιατρική αναβάθμιση και εξέλιξη με προτεραιότητα πάντοτε τον ασθενή.
Αδιαμφισβήτητα, βασικός στόχος είναι η σφαιρική και οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του ασθενή και η δημιουργία μιας σχέσης αμεσότητας και εμπιστοσύνης. Συνεπώς, σημαντικό κομμάτι του οράματος αποτελεί τόσο η αποτελεσματική και ποιοτική ιατρική διάγνωση και θεραπεία με τα καλύτερα ιατρικά μέσα, όσο επίσης, η συνεργασία με τον ασθενή και η δημιουργία ενός αισθήματος ασφάλειας, αξιοπιστίας και εχεμύθειας.
Σιούτη Όλγα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.