Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Βόλο

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940, που θα γιορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Βόλο.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί της Παρασκευής 25 μέχρι τη δύση του ηλίου της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2019.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με ομιλίες στα σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην πορεία του Έθνους.
Στις 11 το πρωί της Παρασκευής μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, φορείς και σύλλογοι, θα αποτίσουν φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Ανήμερα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει τους δρόμους και θα παιανίσει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.
Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, όπου θα πρωτοστατήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου και στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία των αναπηρικών, αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 17.30 το απόγευμα, με την επίσημη υποστολή της Σημαίας.
Για τη συμμετοχή των φορέων στις εκδηλώσεις δεν θα σταλούν επίσημες προσκλήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.