«Το σύμπαν του Στήβεν Χώκινγκ»

Ομιλία του Νίκου Πράντζου

Ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου Βρετανού φυσικού Στήβεν Χώνινγκ, με αφορμή το θάνατο του πριν λίγους μήνες θα είναι το θέμα της ομιλίας του αστροφυσικού Νίκου Πράκντζου, που θα γίνει τη Δευτέρα, 27η Αυγούστου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα» του Αναύρου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και του «Κοινού των Μαγνήτων».
Ο Χώκινγκ άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα για τη δομή και προέλευση του Σύμπαντος και συνέβαλε όσο λίγοι στην εκλαΐκευση της σύγχρονης φυσικής, παρά τη σοβαρότατη πάθηση (γενικευμένη μυική παράλυση) που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για μισό περίπου αιώνα.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει αστροβραδιά με τα τηλεσκόπια της Εταιρείας, οπότε θα γίνει παρατήρηση της Σελήνης, αφού το βράδυ εκείνο θα έχουμε σχεδόν Πανσέληνο, και παρατήρηση των πλανητών Αφροδίτης, Δία, Κρόνου και του Άρη, που θα φαίνονται στον ουράνιο θόλο.
Ο Νίκος Πράντζος είναι Διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και από το 1986 εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Παρισιού σε θέματα σχετικά με την αστροφυσική υψηλών ενεργειών και τη γαλαξιακή εξέλιξη. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Πρόεδρος του Κοινού των Μαγνήτων (του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων) καθώς και του Δικτύου ελληνογαλλικών συλλόγων στο Παρίσι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.