Το Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του ΠΘ γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας

Έχουν αποφοιτήσει 571 Πτυχιούχοι Ιχθυολόγοι

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος (ΤΓΙΥΠ), στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας (2002-2022) διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων στη Ν. Ιωνία Βόλου την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Ο εορτασμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία ενός ενημερωτικού περιπτέρου στην πλατεία Γερμανικών (Πρόνοια) της Ν. Ιωνίας. Στον εκθεσιακό χώρο του ΤΓΙΥΠ θα παρουσιαστούν, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, οι δραστηριότητες του Τμήματος (Εργαστήρια, Ερευνητικές ομάδες, Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών). Ο εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενήσει ζωντανές επιδείξεις διαφόρων πειραμάτων, τεχνολογικών & ψηφιακών εφαρμογών και βίντεο με προβολή καινοτόμων επιτευγμάτων των ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματος. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 17.00 έως τις 19.00 την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Σε συνεργασία με την ομάδα artspirators και τη θεατρική ομάδα ‘3ος Όροφος’ του ΠΘ, θα διοργανωθεί, ένας περίπατος μνήμης στα προσφυγικά της Νέας Ιωνίας, με τίτλο «Με ένα καράβι μνήμες κι όνειρα…». Το καθένα από τα δύο απογεύματα θα πραγματοποιηθούν 4 περίπατοι, σε κυλιόμενη μορφή, από τις 19.00 έως τις  2100 με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και τερματισμό στην πλατεία Γερμανικών. Η δράση εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις πολιτισμού του ΤΓΙΥΠ, για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του (2002-2022), και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό των προσφύγων στην πόλη του Βόλου (1922-2022).

Το ΤΓΙΥΠ σήμερα αποτελεί το μοναδικό πενταετούς φοίτησης Τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που απονέμει Πτυχίο-Ενιαίο και Αδιάσπαστο Τίτλο Σπουδών Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master) (ΦΕΚ 496/20-02-2019/τ. Β’) επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων στην Επιστήμη της Ιχθυολογίας με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Το πρόγραμμα σπουδών έχει αξιολογηθεί με επιτυχία από την ΑΔΙΠ και έχει πιστοποιηθεί. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν τα προσόντα και τις δυνατότητες να απασχοληθούν επαγγελματικά στους τομείς: Υδατοκαλλιέργειας, Αλιείας, Τεχνολογίας αλιευτικών προϊόντων και τροφίμων και Διαχείρισης υδάτινου περιβάλλοντος.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας του ΤΓΙΥΠ έχουν αποφοιτήσει 571 Πτυχιούχοι Ιχθυολόγοι, έχουν αποκτήσει Μεταπτυχιακό Τίτλο ειδίκευσης 340 απόφοιτοι και 22 διδάκτορες. Σήμερα στο Τμήμα υπηρετούν 21 μέλη Δ.Ε.Π. με αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Π.Θ. το σύνολο των ενεργών προγραμμάτων είναι περισσότερα από 60. Στο ΤΓΙΥΠ σήμερα λειτουργούν έξι Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, τα τέσσερα εξ αυτών είναι διατμηματικά, και το ένα είναι αγγλόφωνο. Σήμερα στο Τμήμα φοιτούν 748 προπτυχιακοί και 218 μεταπτυχιακοί φοιτητές, ενώ εκπονούν τις διδακτορικές τους σπουδές 30 υποψήφιοι διδάκτορες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.