«Το βαρέλι της υποταγή τους δεν έχει πάτο!»

Για «Μνημείο απεργοσπασίας και υποταγής στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση η στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου» κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ε.Κ.Β. Όπως αναφέρεται « Κατά την σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης του ΕΚΒ, το προεδρείο της διοίκησης επιδόθηκε σε ένα νέο ρεσιτάλ απεργοσπασίας.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ διάβασε ένα κείμενο δύο σελίδων της ΓΣΕΕ, λίβελο εναντίον του ΠΑΜΕ και των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και της ΑΔΕΔΥ που έχουν πάρει ομόφωνα απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη.

Το βαρέλι της υποταγή τους δεν έχει πάτο!
Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να σταθούν ως εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων. Αποφάνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και γελοίες δικαιολογίες ότι θα κάνουμε μια κινητοποίηση μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ και εφόσον πάρει απόφαση η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ και ότι δεν θα κάνουμε απεργίες όποτε θέλει το ΠΑΜΕ.
Υπηρετώντας πιστά την κυβέρνηση και την εργοδοσία βάζουν πλάτη για να περάσουν τα πιο αντιδραστικά σχέδιά τους. Η απεργία στις 18 Φλεβάρη αποφασίστηκε ομόφωνα από τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων στα οποία συμμετέχει το ΠΑΜΕ.

Ντροπή και αίσχος! Με την σημερινή τους απόφαση – που είναι απόφαση της ΓΣΕΕ – καλούν τους εργαζόμενους της Μαγνησίας να γίνουν απεργοσπάστες, την στιγμή που τα δικαιώματά τους κατακρεουργούνται συστηματικά, με τη στήριξη μια χούφτας εργατοπατέρων που έχουν κάτσει στο σβέρκο του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος χρησιμοποιώντας κάθε ευφάνταστο τρόπο νοθείας. Για αυτό και οι εργαζόμενοι τους έβγαλαν “συνδικαλιστική μαφία”.

Την ίδια απεργοσπαστική στάση κράτησαν τον Δεκέμβρη του 2018 όταν ψηφίζονταν ο απεργοκτόνος νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση.

Την ίδια απεργοσπαστική στάση κράτησαν τον Σεπτέμβρη του 2019 όταν ψηφίζονταν η πλήρης κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, η παράδοση του μητρώου των συνδικάτων στο υπουργείο εργασίας και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργιακή κινητοποίηση.
Με όλη αυτή στάση τους και με την σημερινή τους απόφαση οδηγούν την εργατική τάξη στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και την αποστράτευση, αντί να οργανώσουν την αντεπίθεσή της. Με όλα αυτά αποδεικνύεται πως είναι τα στηρίγματα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, το κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όχι μόνο να τους γυρίσει την πλάτη, αλλά να τους αποβάλει από τις γραμμές του εργατικού κινήματος, γιατί αποτελούν την Πέμπτη φάλαγγα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τους καλούμε να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστική απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στις 18 Φλεβάρη.
Γιατί η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν ξεχωρίζει κανέναν, ανεξάρτητα το τι ψηφίζει κάποιος ή τι πεποιθήσεις έχει. Μας αφορά όλους, εμάς και τα παιδιά μας. Ειδικά τη νέα γενιά. Οι νέοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κάνουν οικογένεια, θα αποκτήσουν παιδιά και θα ζήσουν από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες, εξαιτίας της κατάργησης κάθε ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας, των ελλείψεων στην Πρόληψη, στην υγεία των παιδιών, στην σύνταξή τους.
Στις 18 Φλεβάρη δίνουμε αγωνιστική, απεργιακή απάντηση στη νέα επίθεση. Δίνουμε απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, στην Πλ. Πανεπιστημίου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.