Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ καλεί στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Κάλεσμα για την πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα από τον Θόλο του Πανεπιστημίου, απευθύνει το μαθητικό – φοιτητικό του ΞΕΚΙΝΗΜΑτος.
Όπως αναφέρει, λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου ξυπνούν μαύρες μνήμες, με τα ΜΑΤ να εισβάλλουν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και να εγκλωβίζουν 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της σχολής. Αυτή ήταν μία απόφαση που πήρε η Σύγκλητος για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου), αδιαφορώντας για τη Γενική Συνέλευση που είχε καλεστεί από τους φοιτητές αλλά και για τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η εισβολή των ΜΑΤ σε πανεπιστημιακούς χώρους δεν έχει φυσικά στόχο να χτυπήσει το εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο εξάλλου λαμβάνει χώρα σε πολλούς χώρους και περιοχές της Αθήνας που δεν καλυπτόταν από το άσυλο, (συμπεριλαμβανομένου και όλων των δρόμων γύρω από το ΑΤ Ομόνοιας) ούτε να προλάβει τα «μπάχαλα» όπως πρόβαλε, στην περίπτωση της ΑΣΟΕΕ η κυβέρνηση. Έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα, το οποίο πάντα έδινε σκληρές μάχες ενάντια στα σχέδια της ΝΔ για τα πανεπιστήμια και να ταυτίσει όσους φοιτητές υπερασπίζονται το άσυλο και τους φοιτητικούς αγώνες με τα «μπάχαλα» αλλά στο μυαλό μιας μερίδας κόσμου ακόμα και με το εμπόριο ναρκωτικών.

«Εμείς θα υπερασπιστούμε και το άσυλο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, θα απαντήσουμε στο κύμα καταστολής», λέει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, που αναφέρεται στη δυναμική συγκέντρωση που έγινε την Τρίτη στο Βόλο και καταλήγει ότι ένας μαζικός και δημοκρατικά οργανωμένος φοιτητικός αγώνας θα μπορούσε να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει και άλλα κομμάτια του εκπαιδευτικού κινήματος αλλά και της νεολαίας συνολικά και να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης για την παιδεία και τη νεολαία συνολικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.