Τομεάρχης υγείας ΝΔ: Στο μέσο όρο της χώρας η κατάσταση στη Μαγνησία

«Η υγεία είναι πολύ ψηλά στην ιεράρχηση στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας»

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, το Νοσοκομείο Βόλου και το ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν σήμερα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ιάσων Φωτήλας, που χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία, στο μέσο όρο της χώρας και έκαναν μια γενική αναφορά στο πρόγραμμα για την υγεία του κόμματος που θα παρουσιαστεί στις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξη Τύπου καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εδώ και 2,5 χρόνια βούλιαξαν το σύστημα υγείας, τονίστηκε ότι η υγεία είναι πολύ ψηλά στην ιεράρχηση στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ ακολούθησε Πανθεσσαλική συνδιάσκεψη για ζητήματα υγείας, παρουσία των προέδρων των ΝΟΔΕ όλων των Θεσσαλικών νομών και των θεματικών τομαερχών υγείας.
Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι η Μαγνησία δεν ξεφεύγει από τον μέσο όρο της χώρας, με κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τόνισε ότι το Νοσοκομείο Βόλου, απασχόλησε αρνητικά με την έλλειψη αντικαρκινικών φαρμάκων, γεγονός που η ΝΔ στη Βουλή.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για το θέμα ήταν μη ικανοποιητικές, αλλά τα ίδια προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλα Νοσοκομεία της χώρας.
Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ έκανε λόγο για μια μέτρια ως κακή κατάσταση, είπε ότι ο προγραμματισμός για το φάρμακο δεν καλύπτει τις ανάγκες των χρονίως πασχόντων και δήλωσε ότι η πληρότητα 50-60% του οργανογράμματος στο Νοσοκομείο Βόλου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι κουρασμένο δύσκολα ανταποκρίνεται.

«Χειρότερη η κατάσταση»
Ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μαγνησία χειρότερη από τον μέσο όρο της χώρας.
Όπως είπε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού υπάρχει ένας άρρωστος οδηγός, δεν έχει παιδίατρο, έχει οδοντίατρο, αλλά όχι και τα ανάλογα υλικά.

Ο κ. Φωτήλας χαρακτήρισε εύκολη λύση την αρχική απόφαση της Διοίκησης για την περίθαλψη καρκινοπαθών και είπε ότι στα Νοσοκομεία οι διοικητές περιγράφουν ιδανικές καταστάσεις, αλλά οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα και το Νοσοκομείο Βόλου στέκεται όρθιο, με τεράστιο ζήλο γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων.
Τέλος, για το ΕΚΑΒ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από πέρυσι υπερωρίες και εξαιρέσιμα.

Οι βασικοί άξονες της Πρωτοβάθμιας
Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι οι διοικητές των Νοσοκομείων είναι εφαρμοστές της πολιτικής της κυβέρνησης και κατήγγειλε ότι δεν μπήκαν στις θέσεις αυτές με αξιοκρατικό τρόπο, αλλά επελέγησαν με κομματικά κριτήρια, όπως αποφάνθηκε και το ΣτΕ.

Η πρόταση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της ΝΔ είναι η σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα στην υγεία και ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού που θα πλαισιώνει το Κέντρο Υγείας και τα ΠΕΔΥ, με σύμβαση που θα έχει με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως είπε οι βασικές ειδικότητες θα είναι τρεις, με σκέψη να προστεθούν άλλες δύο που θα έχουν ευθύνη για 2.000 ανθρώπους ο καθένας για 1500 παιδιά οι παιδίατροι, με ελεύθερη επιλογή από τους πολίτες. Το παραπεμπτικό του οικογενειακού γιατρού δίνει δυνατότητες και προς το Κ.Υ. και τη νοσοκομειακή μονάδα, ανέφερε.
«Έχουμε κάνει και οικονομική μελέτη και γύρω στα 220-300 εκ. € δαπάνες, που μπορεί να σηκώσει ο προϋπολογισμός και 4000 οικογενειακοί γιατροί θα χρειαστούν να καλύψουν όλες τις ειδικότητες με συμβάσεις», ανέφερε ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι πέντε βασικοί άξονες του προγράμματος της ΝΔ είναι Πρωτοβάθμια Υγεία, οι χρόνια πάσχοντες, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το νοσοκομείο και η μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας.

Για την ίδρυση ΤΟΜΥ (Τοπικών Μονάδων Υγείας) από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασ. Οικονόμου εκτίμησε ότι θα διαλυθούν από την ιστορία και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για ρουσφετολογικές προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ και για στήσιμο κομματικού κράτους, καθώς στις 420 μονάδες υγείας (Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ), προσπαθεί να δημιουργήσει άλλες 250.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.