Τον Οκτώβριο η δίκη για τον κυβόλιθο σε βάρος 67χρονου

Για τον Οκτώβριο του 2022 προσδιορίστηκε η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με κατηγορούμενο έναν 58χρονο μικροπωλητή ρίγανης και βοτάνων, που θα καθίσει στο εδώλιο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση κατά συρροή, σε βάρος ενός 67χρονου Βολιώτη.
Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αλλά αναβλήθηκε, διότι δεν υπήρχε στη δικογραφία ιατρικό πιστοποιητικό του 67χρονου.

Το επεισόδιο έγινε το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου, όταν ζευγάρι ηλικίας 67 χρονών ο άνδρας και 71 η σύζυγός του, επέστρεφαν από τα ψώνια σε κεντρικό σημείο της πόλης. Σύμφωνα με τον 67χρονο, το ζευγάρι πέρασε μπροστά από μικροπωλητή που καθόταν στην είσοδο πολυκατοικίας, ο οποίος είχε απλωμένα τα πόδια και τους έκανε νόημα να κατέβουν στον δρόμο για να μην τον ενοχλήσουν…

Τότε ο επαγγελματίας άρχισε να τον βρίζει και φέρεται πως επιχείρησε να τον χτυπήσει.
Ο 67χρονος άφησε τις σακούλες με τα ψώνια κάτω στο πεζοδρόμιο για να αμυνθεί, πήγε λίγα μέτρα πιο πέρα, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο για να καλέσει την Αστυνομία, με τον δράστη να σκύβει και να αρπάζει έναν κυβόλιθο που βρισκόταν εκεί, το οποίο πέταξε εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο αριστερό χέρι και τα πλευρά.
Ο 67χρονος μαζί με την 71χρονη σύζυγό του πήγαν με αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Στην απολογία του ο 58χρονος παραδέχτηκε πως πέταξε τον κυβόλιθο εναντίον του άνδρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι καθόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τρώγοντας ένα κουλούρι και έχοντας απλωμένα τα πόδια του, με τον παθόντα να περνάει από μπροστά του και να τον βρίζει. Τότε σηκώθηκε και του ζήτησε τον λόγο για τις υβριστικές εκφράσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 67χρονος έγινε εριστικός και συνέχισε την ίδια στάση, με αποτέλεσμα να αγανακτήσει και να του πετάξει κομμάτι κυβόλιθου από το πεζοδρόμιο, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.