Τον Οκτώβριο η δίκη του φοιτητή που συνελήφθη στα επεισόδια του συλλαλητηρίου για την καύση

Τον Οκτώβριο θα γίνει τελικά η δίκη του 22χρονου φοιτητή που συνελήφθη στα επεισόδια του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020, με κατάληξη έξω απ΄την ΑΓΕΤ.
Η εκδίκαση είχε οριστεί για σήμερα, μετά την προθεσμία που ζητήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Όπως έγινε γνωστό απ΄τον συνήγορό του, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, εκδικάζονται μονο οι υποθέσεις, στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι κρατούμενος. Συνέπεια αυτού, αναβλήθηξκε το αυτόφωρο που είχε προγραμματιστεί και σήμερα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου του 2020. Την ίδια ώρα, μια ομάδα νεαρών, συγκεντρώθηκε από το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον 22χρονο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν και σήμερα παραταχθεί στις δύο εισόδους – εξόδους των δικαστηρίων του Βόλου.

Ο νεαρός κατηγορείται απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και εξύβριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και νεαρών που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.

Ο δικηγόρος του 19χρονου φοιτητή, που σπουδάζει στο Βόλο Γιάννης Καραγκούνης, η υπόθεση αποσύρθηκε από το πινάκιο, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή γίνονται μόνο αυτόφωρα πλημμελήματα, στα οποία ο κατηγορούμενος είναι υπό κράτηση και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
«Ο πελάτης μου συνεχίζει να δηλώνει ότι είναι αθώος, να αρνείται τις κατηγορίες και όλα αυτά θα αποδειχτούν ενώπιον του Δικαστηρίου», τόνισε ο κ. Καραγκούνης, που πρόσθεσε ότι η σύλληψη του φοιτητή έγινε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που έγινε ενάντια στην καύση των σκουπιδιών και στην κατασκευή του εργοστασίου srf που θέλει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή.

Ο δικηγόρος του φοιτητή Γιάννης Καραγκούνης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.