Τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο γιορτάζει σήμερα η Αστυνομία

Τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιορτάζει σήμερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού έγινε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά το τέλος της οποίας έγινε ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, από τον αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και τη μείωση του περαιτέρω κινδύνου για τη διασπορά του κορωνοϊού, με την χρήση προστατευτικής μάσκας.

Στη διαταγή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Μιχ. Καραμαλάκη τονίζεται ότι ιδιάζουσες και ιδιόμορφες συνθήκες κοινωνικής, πολιτικής και ανθρωπιστικής φύσεως χαρακτηρίζουν κατά το έτος 2020 την «Ημέρα της Αστυνομίας». “Συνθήκες, που επηρεάζουν το χρέος, την ευθύνη και το καθήκον μας ως Ελληνική Αστυνομία για τη διαφύλαξη του κοινωνικού κλίματος ασφάλειας και για την προστασία των ελευθεριών και δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Καθοριστικές χρονικά συνθήκες, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και η προσπάθεια μαζικής εισόδου μεταναστών στα ανατολικά και βόρεια σύνορα της Χώρας μας, έρχονται να αναδείξουν πολλαπλώς την αποτελεσματικότητά μας κατά τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, τα οποία χρήζουν της δυναμικής και άμεσης παρέμβασής μας, και επισημαίνουν το βαρύνουσας σημασίας έργο μας”.
Η Ελληνική Αστυνομία μέσω του συνόλου των στελεχών της, ενστόλου και πολιτικού προσωπικού, συμβάλλει στην κοινωνική ειρήνη και επιτελεί με υπευθυνότητα την αποστολή της. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει δομηθεί και έχει θέσει στέρεες βάσεις, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό της με τη στελέχωση μάχιμων υπηρεσιών, αλλά και ανανεώνοντας την υλικοτεχνική υποδομή με εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και πλήθος ατομικών εφοδίων.

Ο αρχηγός καλεί τους αστυνομικούς να βλέπουν με ενδιαφέρον και μεθοδικότητα στο έργο τους, να τιμούν τους πυλώνες της αποστολής του Σώματος, να ενδιαφέρονται για τον πολίτη και τις ανάγκες του, να συμβάλλουν στην εδραίωση κλίματος ευνομίας και σταθερότητας και να είναι ακούραστοι φύλακες του νόμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.